Svijet

Stotinu miliona dolara za investiranje

Allegion Ventures, ogranak kompanije Allegion, osnovao je drugi fond za lakše investiranje u IoT i sigurnost podataka, analitiku u objektima, upravljanje životnim ciklusom izgradnje i upravljanje imovinom. Stotinu miliona dolara dodijeljeno je Fondu II, dvostruko više od prvog fonda Allegion Venturesa, koji je pokrenut u martu 2018. i raspolagao sa 50 miliona dolara.

Bobby Prostko imenovan je za generalnog direktora Fonda II. Prostko, koji se pridružio Allegion Venturesu kao direktor 2018. godine, također je i zamjenik glavnog savjetnika Allegiona za intelektualnu svojinu i cyber sigurnost. Rekao je da je uspjeh partnerstava izgrađenih kroz prvi investicijski ciklus potaknuo pokretanje novog fonda, čija će ulaganja u firme iznositi od 500.000 do deset miliona dolara.

“Već više od tri godine Allegion Ventures investira na način koji omogućava finansijski povrat i potiče inovacije. S obzirom na uspjeh koji smo postigli s takvim pristupom, nastavit ćemo ulagati u obećavajuće firme u kojima Allegion Ventures može biti strateški partner, povećavajući im vrijednost kroz našu stručnost na globalnim tržištima, odnos s kupcima, sigurnosne standarde i operativnu izvrsnost. Želimo istražiti nove tehnologije i softverska rješenja koja kreativno rješavaju uobičajene probleme u ciljanim sektorima – i u poziciji smo u kojoj možemo uložiti više na pravu kartu”, rekao je Prostko.

Predsjednik Rob Martens i direktorica marketinga Doshia Stewart, suosnivači Allegion Venturesa, rekli su da će nastaviti pružati podršku firmama u koje je investirano u prvom ciklusu. “Allegion Ventures će nastaviti ulagati u firme iz portfolija Fonda I, a naši direktori i saradnici aktivno su uključeni u njih kao članovi odbora, posmatrači i partneri”, rekao je Martens.

“Veoma smo ponosni na inovacije i rast firmi u koje smo već uložili, jer one nadilaze tradicionalne pristupe i povezuju tehničku i digitalnu sigurnost te stvaraju besprijekorno korisničko iskustvo”, dodao je Stewart.

Fond I je fokusiran na protok ljudi, nesmetan pristup, sigurnost kampusa i upravljanje imovinom. Sedam aktivnih kompanija u njegovom portfoliju uključuju HqO, Kasa, Mapped, Mint House, Pindrop, Robin i Vergesense.

“VergeSense je ponosan što je dio porodice Allegion Venturesovog Fonda I i cijenimo njihovu kontinuiranu stratešku podršku našem poslovanju. Njihov tim nam je svojim širokim znanjem o industriji donio veliku vrijednost, što nam pomaže da izgradimo vodeću analitičku platformu za preduzeća”, rekao je Dan Ryan, izvršni direktor Vergesensea.

Allegion Venturesov fond investirao je u Openpath Security, koji je ranije ove godine kupila Motorola Solutions.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *