Svijet

Tržište mobilnog videonadzora porast će na 3,9 milijardi dolara do 2029.

Vrijednost globalnog tržišta mobilnog videonadzora procijenjena je na 2,7 milijardi dolara, a Marketsandmarkets predviđa se da će do 2029. dostići 3,9 milijardi, uz godišnju stopu rasta od 7,9%.

S rastom urbanizacije povećava se potreba za efikasnim nadzorom u urbanim područjima, javnom prijevozu i prostorima s velikim protokom ljudi. Mobilni videonadzorni sistemi pružaju fleksibilno i dinamično rješenje za suočavanje sa sigurnosnim izazovima u urbanim okruženjima.

Segment usluga bilježi snažan rast

Istraživači vjeruju da postoji rastuća potražnja za konsultantskim uslugama kako bi se procijenile potrebe za nadzorom i dizajnirali mobilni videonadzorni sistemi prilagođeni specifičnim zahtjevima i okruženjima. Organizacije često zahtijevaju profesionalne usluge za pravilnu instalaciju i implementaciju mobilnih videonadzornih sistema, osiguravajući optimalne performanse i pokrivenost.

Raste i potražnja za cloud uslugama, što kompanijama omogućava da mobilni videonadzor koriste kao uslugu. Ovo smanjuje potrebu za infrastrukturom na licu mjesta i istovremeno pruža skalabilnost.

Velika potražnja u vertikali javnog prijevoza

Zaštita putnika primarni je cilj preduzeća koja upravljaju javnim prijevozom. Mobilni videonadzorni sistemi igraju ključnu ulogu u odvraćanju od kriminalnih aktivnosti, osiguravajući sigurno okruženje i pružajući dokaze u slučaju incidenata. Javna prijevozna sredstva i infrastruktura podložni su vandalizmu i grafitima. Mobilni videonadzor djeluje kao odvraćanje od toga i pruža dokaze za identifikaciju i procesuiranje počinitelja, pomažući u održavanju čistih i sigurnih tramvaja i autobusa.

Sjeverna Amerika drži najveći udio

Urbanizacija i implementacija inicijativa pametnih gradova u Sjevernoj Americi doprinose usvajanju mobilnog videonadzora za upravljanje saobraćajem, javnom sigurnošću i nadzorom infrastrukture. Potreba za osiguravanjem sistema prijevoza, aerodroma, luka i kritične infrastrukture potiče usvajanje mobilnog videonadzora. Ovi sistemi igraju ključnu ulogu u nadzoru i zaštiti ključnih resursa. Pravosudne agencije u Sjevernoj Americi koriste mobilni videonadzor u svrhe istrage, praćenja gužvi i održavanja javnog reda. Potražnja za ovakvim rješenjima proizlazi iz potrebe za efikasnim provođenjem zakona.

Ključni igrači

Tržište mobilnog videonadzora uključuje značajne igrače kao što su: Hikvision Digital Technology, Dahua Technology, Axis Communications, Robert Bosch, Hanwha Vision i drugi. Prema izvještaju, ove kompanije imaju snažno prisustvo na tržištu mobilnog videonadzora u raznim zemljama Sjeverne Amerike, Evrope, Azije i ostalih regija.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *