Svijet

SALTO uspješno prošao ISO 9001 i 14001 certifikaciju

SALTO je još jednom prošao provjeru kvaliteta za standarde ISO 9001 (upravljanje kvalitetom) i ISO 14001 (upravljanje okolišem), i to bez ijedne neusaglašenosti.

Ova jednogodišnja obnova certifikata garant je kvaliteta kao trajnog i prioritetnog cilja i dokaz posvećenosti kupcima u pogledu implementacije i održavanja integrisanih sistema upravljanja kvalitetom i okolišem.

“Činjenica da je SALTO obnovio certifikate ISO 9001/14001 mjerilo je naše posvećenosti kvalitetu i održivosti naših proizvoda i procesa”, rekao je Ricardo Garcia, SALTO-ov menadžer za održivost i kvalitet. “Naša posvećenost stalnom napretku tjera nas da idemo dalje od onoga što zahtijevaju međunarodni standardi za certifikaciju i uključimo stvari kao što su ODS, kompenzacija za naš ugljični otisak i ekološki dizajn.”

SALTO nastavlja s posvećenošću kvalitetu, stalnim napretkom i održivosti svojih proizvoda i procesa. Upravljanjem integrisanim sistemima kvaliteta i zaštite okoliša politika kompanije je konsolidovana s ciljem postizanja zahtijevanog nivoa kvaliteta i kontinuiranog unapređenja u svakoj od aktivnosti koju provodi. Svrha ove posvećenosti pomaže SALTO-u da postigne zadovoljstvo kupaca i zaštitu okoliša.

Šta su ISO 9001 i 14001 standardi?

Upravljanje kvalitetom ISO 9001 znači da organizacija radi na: razvoju plana upravljanja zasnovanog na strateškim smjernicama uokvirenim globalnom strategijom održivosti, minimiziranju rizika i kontinuiranom poboljšanju procesa i proizvoda te mjerenju zadovoljstva kupaca i partnera kako bi u potpunosti udovoljili njihovim potrebama.

Upravljanje kvalitetom ISO 14001 znači da organizacija radi na: usklađivanju sa zakonskim odredbama, posvećenosti životnom ciklusu proizvoda i usluga u svojim procesima, nastojanju da minimizira utjecaj na okoliš uzrokovan aktivnostima koje obavlja te kontinuiranom traženju načina kako da poboljša svoj učinak na okolinu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *