Kontrola pristupa Objekti Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori

Suprema CoreStation: Fleksibilna upotreba raznovrsnih kredencijala

Suprema, globalni lider u kontroli pristupa, biometriji i evidenciji radnog vremena, podijelila je impresije partnera o svom CoreStation kontroleru, koji omogućava kontrolu pristupa pomoću više vrsta akreditiva.

Piše: Artem Arifov, menadžer za razvoj poslovanja, Suprema Europe and North Africa; E-mail: aarifov@supremainc.com

 Supremin CoreStation je biometrijski sigurnosni kontroler koji pruža veliku fleksibilnost prilikom projektovanja sistema jer omogućava upotrebu raznovrsnih kredencijala, od PIN-a, RF kartica i mobilnog pristupa do prepoznavanja otisaka prstiju i lica.

Snažne performanse

Meyer, partner kompanije u Turskoj, uveo je sistem kontrole pristupa s prepoznavanjem lica za svog korisnika koristeći navedeni kontroler i terminale za prepoznavanje lica. “CoreStation nudi brzinu uparivanja bez premca. Kupac je preferirao da poveže terminale za prepoznavanje lica na CoreStation umjesto direktno na server radi veće sigurnosti. To znači da su svi korisnički podaci pohranjeni u CoreStation te da će svi budući podaci također morati biti prebačeni u CoreStation prilikom svake operacije uparivanja. Uprkos ovoj konfiguraciji, korisnici ne primjećuju kašnjenje u autentifikaciji zahvaljujući snažnim njegovim performansama”, rekao je Orcun Bayindir, izvršni direktor Meyera.

 Ukrajinski partner IQ trading uveo je sistem kontrole pristupa s prepoznavanjem otiska prsta za jednu banku. Andrij Glukhov, voditelj tehničke podrške u IQ tradingu, naveo je CoreStationovu skalabilnost, memoriju prilagođenu potrebama preduzeća te podršku za zonu blokade kao prednosti. “Koristeći Supremin CoreStation, povezali smo 26 dvokrilnih vrata s visokoefikasnom potvrdom identiteta pomoću skeniranja otisaka prstiju. CoreStation je jedinstven, moćan kontroler koji može pohraniti do 500.000 korisnika, milion šablona otisaka prstiju i pet miliona zapisa, pružajući neprekidnu uslugu bez obzira na probleme s mrežom. Također smo mogli napraviti sekvencijalne prolaze sa zonama blokade, čime smo povećali ukupni nivo sigurnosti i eliminirali mogućnost da osoba uđe na druga vrata bez zatvaranja prvih”, rekao je Glukhov.

Jednostavna integracija

Koristeći CoreStation, Supremin evropski partner Absolon uveo je rješenje za mobilni pristup Crestylu, češkoj agenciji za nekretnine. Na lokaciji s više od stotinu vrata radi 1.500 zaposlenih, pa su tražili siguran, ali fleksibilan kontroler koji se lako integriše s postojećim sistemima. Crestyl je koristio softver C4 treće strane i tražio je način da doda mobilne kredencijale bez veće promjene sistema. CoreStation, zajedno sa Supreminim čitačima BioStar 2 i XPass D2, odlično je poslužio zbog fleksibilnosti integracije CoreStationa i BioStara 2. C4 je integrisan s BioStarom 2 putem BioStar 2 API-ja, a XPass D2 je odabran jer je kompatibilan s mobilnim akreditivima. “Praktičnost CoreStationa leži u raznovrsnosti kredencijala koje podržava. Da bi ostvarili pristup zaštićenim prostorima, partneri i kupci mogu koristiti PIN, RF karticu, mobilne kredencijale te biometrijska obilježja kao što su lice i otisak prsta”, rekao je Hanchul Kim, izvršni direktor Supreme.

Usklađenost sa standardima

CoreStation je prvi Supremin kontroler za četvero vrata koji je usklađen s UL 294 certifikatom kao potvrdom sigurnosti i pouzdanosti proizvoda, dok je kompaktni vanjski RFID čitač XPass D2 je verificiran u skladu sa SIA-inim OSDP standardom i povezanim profilima. To znači veću sigurnost od uobičajenog komunikacijskog protokola kontrole pristupa, jer se žičani prijenos podataka stalno nadzire i zaštićen je vrhunskom AES-128 enkripcijom.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *