Svijet

Supremina tehnologija u novom Samsung Galaxy telefonu

Biosign 4.0 tehnologija za prepoznavanje otisaka prstiju kompanije Suprema ugrađena je u novim Samsung Galaxy S21 pametnim telefonima uz podršku Qualcomm Technologiesa.

Još od 2017. godine i Samsung J5 mobilnog telefona Suprema je isporučivala Biosign rješenja za Samsungove mobitele Galaxy S10, Galaxy Note 10, Galaxy S20 i Galaxy Note 20.

Prema navodima kompanije, Biosign 4.0 je dobio sjajne kritike zbog brzine prepoznavanja otisaka prstiju. Više nego dvostruko je precizniji i 50 posto brži u odnosu na prethodnu 3.0 verziju. Biosign 4.0 koristi duboko učenje za optimizaciju analize otiska prsta kako bi efikasno prepoznao informacije o otisku dobijene iz većeg područja osjetljivosti druge generacije Qualcommovih 3D zvučnih senzora ugrađenih u Galaxy S21 seriji.

Qualcomm Technologies predstavio je ultrazvučni senzor visokih performansi, 3D Sonic Sensor Gen 2, koji je isporučen Samsung Galaxy S21 seriji u januaru na CES-u 2021. Sa 77% većim područjem osjetljivosti otiska prsta u odnosu na prethodnu generaciju, Qualcommov senzor uspio je znatno poboljšati performanse prepoznavanja otisaka prstiju. Ultrazvučni senzor ima ultratanke faktore oblika i optički je izoliran od displeja omogućavajući elegantan dizajn pametnih telefona.

“Supreminina tehnologija prepoznavanja otisaka prstiju stalni je odabir za Samsung Galaxy S seriju, što je dokaz tehnološke superiornosti našeg rješenja”, rekao je Brian Song, predsjednik Supreme.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *