Komunikacije i prijenos Najave II Softveri Svijet

Synology NAS pravi razliku svakim danom

Network Attached Storage je uređaj koji pruža lokaciju na mreži za pohranu podataka za kompanije ili obične korisnike. No, Synology NAS ide i dalje od toga omogućujući kreiranje privatnog oblaka za pohranjivanje, pristup, sigurnosno kopiranje i dijeljenje svih datoteka potpuno slobodno i sigurno

Piše: Ismar Hota, menadžer proizvoda za Balkan i Baltik, Synology; E-mail: ismarhota@synology.com

Podaci su u centru transformacije svake industrije, a u tome Synology ima vrlo važnu ulogu budući da je misija kompanije upravljati i štititi podatke u svijetu. Synology omogućuje svakoj firmi i pojedincu da upravlja, osigura i zaštiti svoje podatke gdje god je potreban pristup, od flash memorije, preko diska do višestrukih arhitektura oblaka.

Vodeći u industriji

Synology je predan transformaciji načina na koji kompanije upravljaju svojim podacima. Naš proizvod je elegantno jednostavan, siguran i pouzdan, a možemo se pohvaliti širokom lepezom rješenja potpomognutih vrhunskim inovacijama i pouzdanošću dokazanim na terenu. Kompanija je osnovana 2000. godine, ima više od devet miliona NAS instalacija i hiljade partnera u šest poslovnih podružnica u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Japanu, Kini i Sjedinjenim Američkim Državama. Sjedište je na Tajvanu. Klijenti su kompanije kojima trebaju pouzdana rješenja koja se ne kvare. Lista kupaca u svijetu govori za sebe. Neke od kompanija koje treba izdvojiti, a s kojima Synology radi već duže vrijeme, su Unilever, Audi, Shiseido, UNESCO, Holiday Inn, DPD, G4S itd.

 Šta je to NAS?

NAS je uređaj koji pruža lokaciju na mreži za pohranu podataka za kompanije ili kućne korisnike. Synology NAS ide i dalje od toga omogućujući stvaranje privatnog oblaka za pohranjivanje, pristup, sigurnosno kopiranje i dijeljenje svih datoteka potpuno slobodno i sigurno. Implementacijom Synology NAS-a za sigurnu pohranu datoteka čak i u slučaju napada ransomwarea ili slučajnog brisanja dobivate i sigurnosnu kopiju koja omogućuje vraćanje datoteka na prethodnu verziju. Moguće je i osigurati kontinuitet poslovanja za lične računare, fizičke servere, virtuelne mašine i SaaS aplikacije s moćnim Active Backup Suiteom, koji je na sve to i potpuno besplatan. Uređaj pomaže u poboljšanju efikasnosti radnih timova, gdje god se oni nalazili, a sve to korištenjem paketa alata za saradnju, uključujući privatni e-mail server, Synology Chat kao aplikaciju za razmjenu trenutnih poruka i online Synology Office kao poslovni paket za istovremeno uređivanje dokumenata, proračunskih tablica i slajdova.

Sinhronizacija i dijeljenje datoteka u uredima

Uz hibridni način rada, koji je postao nova poslovna realnost, kompanijama može biti izazovno i komplikovano napraviti sistem rada u kojem će njihovi uposlenici profesionalno i efektivno sarađivati ili ažurirati datoteke. Synologyjeva rješenja za upravljanje datotekama za više ureda ili na daljinu neprimjetno sinhroniziraju podatke na više stranica, držeći najnovije verzije datoteka uvijek dostupnima. Synology nudi i mogućnost ubrzavanja virtuelnih radnih opterećenja korištenjem NAS-a za pohranu virtuelnih mašina. NAS se lako integriše s uobičajenim virtualizacijskim platformama, pomažući kompanijama da pojednostave rad servisa i njihovo održavanje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *