Interfoni Objekti Stambena sigurnost Uredi / Korporacije Uredi / Poslovni prostori

SysTeh:Zašto odabrati IP interfonske sisteme?

Interfonski sistemi postaju sve popularniji jer nude inovativno rešenje za komunikacione i bezbednosne potrebe u radnom i životnom prostoru. Uz niz dostupnih sistema, ključno je odabrati pravo rešenje za specifične zahteve korisnika.

Piše: Goran Ružić, direktor, SysTeh; E-mail: goran.ruzic@systeh.com

Internet nudi gotovo neograničene mogućnosti kada je u pitanju izgradnja IP video-interfonskog sistema. IP interfoni omogućavaju korisnicima da se povezuju s lokalnom mrežom zgrade ili preko Wi-Fi-ja otvarajući niz mogućnosti i pogodnosti za korisnike. Nema ograničenja za broj ulaznih stanica, ulaznih panela ili istovremenih poziva unutar jednog sistema, dok se programiranje može obaviti lokalno – ili s interfonskog monitora ili preko specijalizovanog IP softvera.

 Jednostavnost i zaštita

SysTeh na tržištu nudi najsavremeniju TVT-ovu IP interfonsku opremu s jedinstvenim karakteristikama. Žičani interfonski sistemi te kompanije lako se povezuju pomoću Ethernet (UTP5, UTP6) kablova, dok bežični sistemi koriste Wi-Fi za povezivanje, što interfonima omogućava da rade stabilno u obe konfiguracije ili da se integrišu u postojeće lokalne mreže unutar zgrade. Ovi interfoni koriste najsavremenije mrežne protokole zasnovane na TVT-ovim sopstvenim tehnologijama, ali i tehnologijama provajdera IP interfonskih sistema. Svi uređaji se napajaju preko PoE-a. Izrađeni su od kvalitetnih materijala i pogodni su za unutrašnju i spoljašnju upotrebu u različitim vremenskim uslovima. SysTeh time prioritet stavlja ne samo na udobnost i funkcionalnosti već i na pouzdanost i zaštitu opreme. Sav IP softver koji se razvija prolazi kroz redovne bezbednosne provere kako bi se pružio najviši nivo zaštite od spoljnih pretnji.

Integracija različitih brendova

Stalnim razvojem novih rešenja SysTeh teži da pruži najbolje usluge svojim klijentima. Proširenje potencijala i upravljanje različitim sistemima za kontrolu pristupa i automatizaciju pametne kuće unutar jednog uređaja moguće je i kroz integraciju različitih brendova. SysTeh nudi TVT audio i video interfone s mogućnošću integracije kontrole pristupa, a koji su softverski i hardverski kompatibilni s većinom poznatih proizvođača. Takva je implementacija IP interfonskog sistema s kontrolom pristupa itekako privlačna za programere, instalaterske firme i vlasnike komercijalnih nekretnina kao što su kancelarije i tržni centri. Spajanjem dva sistema u jedan postiže se viši stepen sigurnosti i jednostavnosti upotrebe. Korisnici upravljaju sistemom kroz pojednostavljen interfejs, imaju pristup konsolidovanom dnevniku događaja s podesivim filterima, dok sveobuhvatna integracija pristupnih čitača unutar IP centrale omogućava čitanje, dodavanje i brisanje identifikatora i centralizovanu alokaciju nivoa pristupa.

Modeli TVT interfona

TVT interfonski sistem čine modeli TD-E2137 i TD-E2223. Ove komponente rade zajedno kako bi pružile izuzetne performanse i korisničko iskustvo, što ih čini idealnim za kancelarije i komercijalne objekte. TD-E2223 spoljni panel ima elegantan dizajn, ugrađenu kameru i RFID čitač, obezbeđujući sigurnu kontrolu pristupa i vizuelnu identifikaciju posetilaca. S druge strane, elegantni TD-E2137 unutrašnji panel na dodir nudi ekran visoke rezolucije, intuitivan korisnički interfejs, kompatibilnost i mogućnost integracije s raznim pametnim i sigurnosnim uređajima. SysTeh nudi profesionalnu pomoć i podršku za svoje proizvode tokom celog procesa integracije i dalje. Stručni tim za podršku će pomoći u rešavanju svih mogućih problema, obezbeđujući da svaki poslovni interfonski sistem ostane funkcionalan i efikasan.

 Primena u stambenim objektima

Interfonski sistemi za dom postaju sve popularniji jer nude inovativno rešenje za komunikacione i bezbednosne potrebe u životnom prostoru. Uz niz dostupnih kućnih sistema, ključno je odabrati pravo rešenje za specifične zahteve korisnika. Sistemi s ugrađenom kamerom nude neprocenjiv dodatni nivo bezbednosti omogućavajući korisnicima da vizuelno identifikuju i provere identitet posetilaca pre nego što im dozvole ulazak. Ova mera predostrožnosti ne samo da pomaže u odvraćanju potencijalnih uljeza već nudi i bezbrižnost stanarima jer mogu da utvrde identitet posetioca pre nego što se vrata otvore. Čak i celokupno stambeno naselje može da primenom različitih bezbednosnih uređaja – interfona, video-nadzornih kamera i opreme za kontrolu pristupa – funkcioniše kao samostalan i siguran kvart, u kojem prisustvo neovlašćenih osoba nije dozvoljeno. Svi ti sistemi trebaju da funkcionišu koordinirano.

Takođe, kućni interfonski sistemi igraju značajnu ulogu u praćenju dece i starijih članova porodice u domaćinstvu. Omogućavanjem komunikacije u realnom vremenu i, u slučaju video-interfona, vizuelnog nadzora ovi sistemi predstavljaju odlično sredstvo za kontrolu njihove bezbednosti.

Elektronska zaštita u preduzećima

Sigurnosna rešenja kompanije SysTeh važnu primenu imaju i u poslovnim okruženjima. Kako tehnologija nastavlja da napreduje, za preduzeća je ključno da budu u toku s najnovijim dostignućima. Kombinacijom naprednih softverskih funkcionalnosti i pouzdanog hardvera, IP komercijalni interfonski sistemi obezbeđuju efikasnu komunikaciju i povećanu bezbednost za poslovne i industrijske objekte. Sistemi pružaju niz prednosti, uključujući besprekornu integraciju u postojeće IP lokalne mreže, što zaposlenima omogućava da lako pristupe interfonskom sistemu i otvore vrata sa svojih računara, pojednostavljujući komunikaciju i bezbednost u kancelariji. Štaviše, infrastruktura zasnovana na IP-u omogućava skalabilnost i prilagodljivost, osiguravajući da poslovni interfonski sistem može rasti i evoluirati zajedno s vašom organizacijom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *