Svijet

Tržište sistema za hitne intervencije raste i dostiže 3,3 milijarde dolara

Najnovija Marketsandmarketsova istraživanja tržišta sistema za hitne intervencije nove generacije pokazuju da će veličina tog tržišta porasti sa 2,4 milijarde dolara u 2023. godini na 3,3 milijarde dolara do 2028. godine, uz stopu godišnjeg rasta od 7,0%.

Starenje globalnog stanovništva dovodi do povećane potrebe za sistemima za hitne intervencije koji su posebno prilagođeni potrebama starijih osoba, kao što su lični sistemi za hitne pozive i sistemi za daljinsko praćenje pacijenata.

Softver za upravljanje pozivima zauzima ključnu poziciju

U novoj generaciji sistema za hitne situacije, softver za upravljanje pozivima je ključan. On automatizuje početne korake obrade poziva, brzo prikuplja bitne informacije poput lokacije i prirode hitne situacije, smanjujući vrijeme reakcije i greške. Integracija s lokacijskim uslugama omogućava precizno lociranje i brzo slanje pomoći. Analiza i prioritetizacija poziva doprinose efikasnoj alokaciji resursa. Višekanalna komunikacija omogućava ljudima da prenose informacije na različite načine, olakšavajući razmjenu podataka. Saradnja među timovima omogućava besprijekornu komunikaciju, a integracija sa drugim sistemima unapređuje sposobnost praćenja i razumijevanja situacije.

Razvoj softvera za multimedijalnu podršku

U razvijajućem sistemu hitnih situacija, integracija softvera za multimedijalnu podršku predstavlja ključni napredak. Ova napredna tehnologija igra centralnu ulogu u poboljšanju agilnosti i efikasnosti reakcija u hitnim situacijama. Mogućnosti prenošenja video i audio podataka u stvarnom vremenu, uz integraciju nadzora, pružaju ključne uvide u hitnu situaciju. Korištenje geoprostornih informacija i mapiranje omogućava sveobuhvatno razumijevanje situacije, olakšavajući optimizaciju resursa i planiranje evakuacije. Komunikacija putem različitih kanala omogućava bolju koordinaciju, a praćenje društvenih medija doprinosi boljem razumijevanju dinamičnih situacija. Multimedijalni alati omogućavaju obuku putem simulacija, unapređujući pripremljenost za reagovanje.

Najjača regija Sjeverna Amerika

Tržište sistema za hitne situacije u Sjevernoj Americi doživljava značajan rast zbog tehnološkog napretka, povećane potražnje za brzim odzivom i starenja populacije.

Napredak u vještačkoj inteligenciji, analizi velikih podataka i povezanim uređajima omogućava razvoj sofisticiranih sistema za analizu podataka u stvarnom vremenu. Vlade i privatni sektor ulažu u tehnologije kao što su NG911, masovni obavještajni sistemi, softver za javnu sigurnost, PERS i povezani senzori kako bi poboljšali spremnost, reakciju i sigurnost u hitnim situacijama.

Također, integracija dronova, mjere cyber sigurnosti i sistemi obavještavanja zajednice dodatno doprinose razvoju snažnog i efikasnog sistema za reagovanje u hitnim situacijama nove generacije u Sjevernoj Americi. Glavni dobavljači takvih sistema, kao što su Motorola Solutions, AT&T, Everbridge, Intrado i Hexagon, imaju snažno prisustvo u toj regiji i konstantno unapređuju svoju ponudu.

Uz spomenute, tu su i Esri, Sinch, Atos, Comtech, Zetron, Avaya, Cisco, Rapid SOS, NGA, Convey 911, Boost Pro Systems, Simoco Wireless Solutions, SEON Group, Carbyne i Rapid Deploy.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *