Videonadzorni sistemi

U ponudi Alarm automatike: IDIS – inovacija kao strategija uspjeha

Najveći proizvođač videonadzornih sustava u Južnoj Koreji posebnu pažnju posvećuje razvoju i implementaciji novih, vlastitih tehnologija. Do danas je ugrađeno više od dva milijuna snimača i 16,5 milijuna kamera
Piše: Miroslav Ćirić, menadžer za projektnu prodaju, Alarm automatika
E-mail: miroslav@alarmautomatika.com

U manje od godinu IDIS-ove proizvode nagrađivalo je više nezavisnih žirija. DC-S3883HRX H.265 IR PTZ kamera je dobila RedDot nagradu za dizajn, časopis SSI Security im je dodijelio prvu nagradu za modularni VMS softver Solution Suite, a DC-Y3C14WRX 12MP IR fisheye kamera osvojila je Safety & Health Excellence nagradu u kategoriji inovacija godine na sajmu Western Exhibition u Birminghamu. Također, IDIS-ova nova 5MP fisheye kompaktna kamera DC-Y6513RX uvrštena je među finaliste za benchmark nagradu International Security Journala.

Mala, ali snažna fisheye 5 MP kamera
IDIS fisheye tehnologija već je ostvarila globalni uspjeh s 12 MP Super fisheye kamerom, a sada je primijenjena i u novu kompaktnu 5 MP verziju DC-Y6513RX. Njezina bitna osobina je mogućnost izravnavanja slike i na samoj kameri i na snimaču, odnosno mobilnom uređaju ili računalu (Dual Side Dewarping). To znači da je moguć pan-tilt-zoom pregled u svim smjerovima pri naknadnim analizama videozapisa, što je krajnjim korisnicima iznimno važna funkcija. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji kompresije Intelligent Codec, omogućeno je istovremeno gledanje slike s H.264 kompresijom i snimanje s H.265 kompresijom uz velike uštede (i do 90%) na propusnosti mreže i videoarhivi. Posebno treba istaknuti da je u kameru, osim osnovne videoanalitike i detekcije kretanja, uvrštena i funkcija toplotnih mapa, koja korisnicima omogućava da jednostavno identificiraju mjesta na kojima se kreće veći broj ljudi. Kamera omogućava 360° snimanje u svim uvjetima osvjetljenja, bez slijepih područja, a posjeduje i ostale IDIS-ove napredne funkcije kao što su Smart Failover, DirectIP, Smart UX Controls, dvosmjerno audiosnimanje, IR rasvjeta, antivandalska izvedba itd. Ovu malu, ali moćnu fisheye kameru posjetitelji će moći vidjeti na ovogodišnjem IFSEC-u.

DirectIP – tehnologija koja je promijenila IP videonadzor
IDIS kao najveći korejski proizvođač videonadzornih sustava posebnu pažnju posvećuje razvoju i implementaciji novih tehnologija, u koje ulaže više od 10% prometa. Tvrtka posluje u više od 50 zemalja i do sada je ugradila više od dva milijuna snimača i 16,5 milijuna kamera. IDIS posluje od 1997. i već dugi niz godina se nalazi na popisu Top 50 svjetskih kompanija u sigurnosnoj industriji prema časopisu a&s International. Pod sloganom „IP without PC“ tvrtka je 2014. plasirala vlastitu robnu marku IDIS i DirectIP tehnologiju, koja omogućava jednostavnu instalaciju i konfiguraciju te trenutni prijenos signala nakon povezivanja. Nakon spajanja na mrežnu tipkovnicu i miša, DirectIP mrežni videosnimači mogu postaviti i upravljati DirectIP kamerama bez računala. Komunikacijski protokoli na kojima se bazira Direct IP tehnologija omogućavaju jednostavno povezivanje s postojećim vanjskim uređajima kao što su ATM / POS uređaji, alarmni sustavi, audiosustavi, kao i videonadzorni uređaji drugih proizvođača usklađeni s ONVIF standardom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *