Softveri Videonadzorni sistemi

Iz ponude Bettinija: GAMS – sinonim za pouzdanu pohranu

Italijansku kompaniju osnovali su 1996. sigurnosni stručnjaci sa znatnim iskustvom sa CCTV sistemima. Zahvaljujući entuzijazmu, stručnosti i ulaganju u istraživanje i razvoj, Bettini je postao bitna referentna tačka u promjenjivoj sigurnosnoj industriji
Piše: Alberto Banzola, prodajni menadžer, DEA Security
E-mail: alberto.banzola@deasecurity.com

Kompanija Bettini, dinamična rastuća organizacija čiji je cilj da bude podrška poslovnim partnerima kroz kvalitetne proizvode i kompletna sigurnosna rješenja, usluge projektovanja i savjetovanja, u 2021. slavi 25-godišnjicu rada. Tokom godina Bettinijev GAMS postao je prestižan brend i sinonim za pouzdanost i predstavlja rezultat stalnog istraživanja i vlasničkog pristupa tehnologiji i znanju. GAMS proizvodi se proučavaju, dizajniraju, razvijaju i izrađuju u Saronnu, u blizini Milana. U skladu sa strateškom vizijom Bettini je odabrao da svoje aktivnosti bazira u Italiji, što je u suprotnosti s trenutnim tržišnim trendovima, a sve kako bi osigurao visok nivo kvaliteta proizvoda.

Quadro
Svaki GAMS proizvod se detaljno testira i provjerava burn-in procesom te u prostoriji za simuliranje potencijalnih uslova iz okruženja. GAMS serija uključuje dva vrhunska uređaja: mrežne snimače Quadro te Detecta, koja je namijenjena za inteligentnu videoanalizu s ugrađenom podrškom za snimanje. Quadro je ugradbeni NVR visokih performansi. Maksimalno je prilagodljiv te dolazi u dva modela sa 8 i 64 streama. Model sa 8 streamova može se proširiti sa do 32 modula ili sa 32 modula na 64 streama (verzija “P”), čime se mogu dodati licence bez potrebe za hardverskim implementacijama, uz mrežnu propusnost za snimljeni video od 560 Mbps, bez ograničenja rezolucije i broja slika u sekundi. Također podržava standardne ONVIF S/T kamere, dok dostupni modeli imaju od 2 do 24 terabajta prostora za pohranu podataka u RAID 1 modu. Ovi proizvodi imaju ugrađena i rješenja za hlađenje bez ventilatora i zasnovani su na RISC tehnologiji te ih stoga karakteriše i vrlo niska potrošnja energije. Vrhunske performanse, napredne mogućnosti, robusnost i lakoća korištenja oduvijek su bile karakteristike GAMS proizvoda.

Detecta IP/A
Detecta je sveobuhvatan samostalan uređaj za snimanje koji podržava najnoviju generaciju videoanalitike. Detecta IP/A je dostupna u IP i analognoj verziji. IP verzija podržava do 4 streama sa bilo koje mrežne ONVIF S/T kamere sa 4K rezolucijom, a analogna dva AHD/TVI/CVI/PAL videoulaza s kamera ili dva IP kanala. Obje imaju ugrađenu mogućnost snimanja, uz 256 GB SSD prostora za pohranu videa. Ugrađena Detecta analitika podržava definisanje šest pravila za korištenje u sigurnosne svrhe: detekciju prisustva, detekciju neovlaštenog zadržavanja na određenom mjestu, kršenje pravila ulaska i izlaska iz određenog prostora, sekvencijalnu detekciju, naprednu vertikalnu i horizontalnu linijsku detekciju i detektovanje pokušaja onesposobljavanja uređaja. Tu je i podrška za lokalni I/O i tri PAL/VGA/HDMi videoizlaza, što Detectu čini idealnim videosigurnosnim uređajem za sve vrste upotreba.

Quadro i Detecta su integrisani u GAMS platformu, koja je potpuno kompatibilna sa H3R-om softverom, GMAX/GNotify mobilnim klijentom, SGDiag softverom za dijagnostičko upravljanje i SFSetup alatom za daljinsko konfigurisanje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *