Pametni domovi Videonadzorni sistemi

D-Link predstavio nove pametne videonadzorne kamere s naprednim mogućnostima detekcije kretanja

Kompanija D-Link postojećem asortimanu proizvoda dodaje Full HD Pan & Tilt Wi-Fi kameru (DCS-8526LH) i Full HD Wi-Fi kameru s rasvjetom (DCS-8627LH). Mydlink™ linija pametnih videonadzornih rješenja sada je obogaćena tehnologijom detekcije kretanja pomoću vještačke inteligencije.

D-Link, globalni lider u segmentu rješenja za sigurnost domova i videonadzor, predstavio je dvije nove kamere u sklopu mydlink™ linije proizvoda. Novi modeli su dizajnirani za savremene pametne domove ili manje urede i uklučuju Full HD Pan & Tilt Wi-Fi kameru (DCS-8526LH) i Full HD vanjsku Wi-Fi kameru s rasvjetom (DCS-8627LH). Kamere nude vrhunski nadzor enterijera i eksterijera, a može im se pristupiti na daljinu sa bilo koje lokacije u svakom trenutku.

Obje kamere koriste vještačku inteligenciju za detekciju pokreta. Zahvaljujući njoj, kamere mogu inteligentno razlikovati ljude i objekte u pokretu. Kako je napredna inteligencija integrirana u samu kameru, detekcija je brža i zahtijeva manju propusnost uz model pretplate.

Full HD Pan & Tilt Wi-Fi kamera (DCS-8526LH) koristi Full HD 1080p senzor sa motoriziranim pomicanjem i nagibom kako ni ponudila jasan pregled cijele prostorije pomoću samo jedne kamere. Mogućnost odabira panoramskih uglova prikaza omogućava vam brzo usmjeravanje kamere prema željenoj zoni. Pored toga, funkcija automatskog praćenja kretanja omogućava automatsko pomicanje i nagib kamere radi praćenja objekta u pokretu.
Za okruženja koja zahtijevaju žičanu vezu, kamera je opremljena ugrađenim Ethernet priključkom.

Full HD vanjska Wi-Fi kamera s rasvjetom (DCS-8627LH) posjeduje sličan dizajn kako bi ponudila sveobuhvatni videonadzor i osigurala potpuno zadovoljstvo korisnika. Opremljena je LED rasvjetom od 400 lumena, infracrvenim noćnim vidom i prikazom u boji. Model DCS-8627LH će se pobrinuti da se niko ne može sakriti u sjeni. Ova kamera je dizajnirana za sve vremenske uvjete i podržava IP65 standard otpornosti na vremenske prilike. To je čini idealnom za širok raspon otvorenih prostora.

Osim toga, DCS-8627LH uključuje inovativne funkcije kao što su detekcija loma stakla i zvučnik/sirena s dvosmjernim zvukom. Tako se omogućava kameri da reagira na sigurnosne incidente i prijavi ih u momentu detekcije sumnjivih aktivnosti.

Obje kamere se jednostavno instaliraju i pristupa im se putem aplikacije mydlink™ za pametne telefone i tablete. Korisnici mogu iskoristiti prednosti besplatne mydlink™ Cloud Recording funkcije pomoću koje se snimljeni video zapis tokom 24 sata pohranjuje na njihov lični račun u oblaku. Pored toga, dostupan je i cijeli niz opcija koje se plaćaju, a koje nude čuvanje video zapisa tokom 30 dana snimanja.

Ove kamere su namijenjene savremenim pametnim domovima ili manjim uredskim prostorima. Mogu raditi u kombinaciji sa širokim rasponom mydlink™ pametnih kućnih uređaja i potpuno su kompatibilne s Amazon Alexa i Google Assistantom, zbog čega nude dodatnu pogodnost glasovnog upravljanja bez korištenja ruku. Obje kamere su usklađene sa ONVIF-ovim Profile S specifikacijama. To korisnicima nudi fleksibilnost pri integriranju s kompatibilnim mrežnim videosnimačima (NVR) i sistemima za upravljanje videom (VMS).

Dostupnost i cijena
Kontaktirajte vaše lokalno D-Link predstavništvo za više informacija
http://www.dlink.com

O kompaniji D-Link
Kompanija D-Link već 30 godina osmišljava, razvija i proizvodi nagrađivana rješenja za umrežavanje, bežično povezivanje, videonadzor, pohranu i automatizaciju domova. Kao globalni lider u segmentu povezivanja, D-Link transformiše poslovne mreže i oprema kompanije za efikasnije poslovanje. Ova kompanija u potpunosti podržava i razvoj pametnih domova, što ljudima širom svijeta omogućava jednostavno i pristupačno praćenje, automatizaciju i kontrolu domova pomoću telefona ili tableta, s bilo koje lokacije i u svakom trenutku.

D-Link nudi širok spektar inovativnih, snažnih i intuitivnih tehnologija za kompanije i potrošače putem svoje globalne mreže prodajnih kanala, maloprodajnih partnera i pružatelja usluga.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *