Regija

U Sarajevu održan seminar Alarm automatike

Kompanija Alarm automatika organizirala je u četvrtak (7.11.2019) seminar „Safety i security sistemi sa primjerima primjene na objektima kritične infrastrukture“. Seminar, koji je održan u novom objektu kompanije u Sarajevu, sastojao se od četiri sesije i to: izazovi zaštite kritične infrastrukture, Inim dojava požara – nove mogućnosti, integrisano safety rješenje te primjeri zaštite kritične infrastrukture.

Učesnici su na početku upoznati sa posljednjim pravilnicima Evropske Unije koji se tiču kritične infrastrukture, kao i sa razinom ispunjenja tih direktiva u Bosni i Hercegovini i susjednim zemljama. Nakon pravnog okvira, projektni menadžeri Alarm automatike predstavili su cjelovita i integrisana rješenja sa osvrtom na njihovu primjenu u praksi. Iz projekata koje je kompanija radila u BiH i regiji, pokazano je kako različiti safety i security sistemi mogu biti centralizirani i integrisani u jedan sistem.

Predstavljen je i novi katalog Alarm automatike, namijenjen prvenstveno projektantima i instalaterima, sa dodatnim tehničkim specifikacijama proizvoda korisnim za ovu grupu korisnika, a druženje je završeno uz ugodan razgovor između učesnika.

Alarm automatika je regionalni tržišni lider u osmišljavanju i izvedbi cjelovitih, inovativnih i integriranih rješenja tehničke zaštite. Kompanija ove godine slavi trideset godina od osnivanja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *