Softveri Videonadzorni sistemi

Uniview EasyStar serija IP kamera

Većina zločina se dešava noću jer je slabo osvijetljeno okruženje povoljan ambijent za kriminalce. Ključne informacije o vozilima, kao što su broj tablica, boja i marka, mogu biti korisne za policiju i druge profile korisnika. No, Uniview sada donosi bitnu razliku

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies ; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Slike snimljene običnim mrežnim kamerama bez IC svjetla obično su u standardnom režimu rada previše tamne da bi bile upotrebljive. U IC režimu rada kamere koriste infracrveno svjetlo kako bi poboljšale kvalitet slike tokom noći i slabog osvjetljenja. Međutim, korisnici i dalje ne mogu dobiti informacije o bojama objekata. Rješenje nudi Uniview sa svojim EasyStar kamerama, koje omogućavaju svijetlu sliku u punoj boji sa svim potrebnim informacijama.

EasyStar serija

Uniview je još 2019. predstavio EasyStar seriju kamera, koje obuhvataju cjenovno pristupačne proizvode za tržište videonadzora sa vrhunskim performansama snimanja. Proizvodi iz ove serije nude prikaz visoke definicije uz prirodno noćno svjetlo. Kompanija je 2021. kao dio EasyStar portfolija dodala i novu Colorhunter seriju, koja može postići viši kvalitet slike noću uz ugrađeno bijelo svjetlo i pametni način rada s dvostrukim svjetlom, koji ovu seriju čini još atraktivnijom.

Sada je Uniview na tržište izbacio dva nova modela koja dolaze sa F1.0 otvorom blende i hardverskim dizajnom senzora dimenzija 1/1.8″, što ih čini najjačim kamerama u EasyStar seriji. Osim toga, široki radijus pokrivenosti noćnim IC svjetlom od 50 metara (samo kod bullet modela) nudi vrhunsko korisničko iskustvo. Modeli s 4 MP prikazom podržavaju UMD tehnologiju, odnosno izrazito preciznu detekciju pokreta, čime se smanjuje učestalost pojave lažnih alarma.

Rješenje za slabiju osvijetljenost

Već smo rekli da EasyStar serija nudi odličan balans između performansi i cijene. Ove kamere prikladne su kao ulazni modeli za noćni nadzor. CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem čini ih izrazito osjetljivim na svjetlost, pa nude odlične performanse u uslovima slabog osvjetljenja, dok je slika u punoj boji dostupna pri minimalnom osvjetljenju od 0,0005 lux. S druge strane, podržana je i ambijentalna vidljivost uz osvjetljenje od 0 lux. EasyStar kamere podržavaju izrazito preciznu detekciju pokreta na osnovu prepoznavanja različitih objekata, što krajnjim korisnicima može pomoći da filtriraju lažne alarme, dok pametni režim rada s dvostrukim svjetlom može efikasno smanjiti svjetlosno zagađenje tokom noći.

Primjena

EasyStar kamere su pozicionirane kao osnovna serija proizvoda za mala i srednja preduzeća. One su pogodne i za brojne druge primjene kao što su raskrsnice, trgovi, stadioni, parkinzi itd. te predstavljaju odličan izbor ako tražite pristupačne modele kamera s naprednim noćnim vidom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *