Svijet

Securitas produžio globalni sporazum s Microsoftom

Securitas više od decenije isporučuje ključna sigurnosna rješenja za Microsoft, a značajan iskorak napravljen je u novembru 2016. potpisivanjem globalnog sporazuma, koji je obuhvatio spektar usluga, uključujući upravljanje rizicima, integraciju naprednih sigurnosnih tehnologija, pružanje specijaliziranih sigurnosnih i zaštitarskih usluga itd.

Sada je taj petogodišnji dogovor produžen, proširen dodatnim uslugama te usklađen sa sve većim potrebama Microsofta.

“Radujemo se nastavku rada s Microsoftovim odjelom za cloud operacije i inovacije. Ovaj ugovor obuhvata širok raspon usluga prilagođenih specifičnim potrebama Microsofta. Posvećeni smo pružanju najviše razine sigurnosti kad god i gdje god je potrebno”, rekao je Milton Plet, viši potpredsjednik Global Clients Data Center grupe.

“S godinama smo razvili snažan odnos s Microsoftom zahvaljujući našoj globalnoj prisutnosti, stručnosti i čvrstom upravljanju. Stekli smo uvid u njihove potrebe, što nam je omogućilo da isporučimo izuzetna sigurnosna rješenja. Microsoft je za nas više od klijenta. Naša saradnja je izgrađena na principu obostrane dobiti, pri čemu je njihov uspjeh i naš”, dodao je Magnus Ahlqvist, predsjednik i izvršni direktor Securitasa.

“Povjerenje je najvažnije u našoj industriji”, kaže Mark Plesnicher, šef sigurnosti podatkovnih centara u Microsoftu. “Uvjereni smo da će Securitas učiniti da naš program zaštite podatkovnih centara ostane inovativan, robustan i efikasan. Kao partner su se pokazali stabilnim i pomažu nam da se nosimo s izazovima našeg brzorastućeg poslovanja.”

Securitas je postavio dugoročne ciljeve saradnje fokusirajući se na inovacije i integraciju tehnologije kako bi postigao optimalnu ravnotežu između tradicionalne privatne zaštite i modernih sigurnosnih rješenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *