Objekti Softveri Ugostiteljstvo Uredi / Poslovni prostori

Univiewov projekat u Srbiji: LED rješenja za Balkan Bet kladionice

Balkan Bet je jedan od najvećih lanaca kladionica u Srbiji, s više od 120 poslovnica. Kompanija se odlučila za nadogradnju postojećeg sistema displeja i prelazak na naprednije LED rješenje u zatvorenom i na otvorenom

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Balkan Bet u okviru svoje osnovne djelatnosti ima vlastitu proizvodnju i nudi kvote za sportsko klađenje. Osim toga, u svakom trenutku u ponudi je više od 350 standardnih igara za fudbalske utakmice i više od 400 specijalnih igara za druge sportove. Kompanija se odlučila za nadogradnju postojećeg sistema displeja i prelazak na naprednije LED rješenje u zatvorenom i na otvorenom, počevši od jednog probnog objekta. Pored standardnog LED ekrana od dva kvadratna metra Balkan Bet je za unutrašnji LED ekran tražio i kockasti displej s neprimjetnom vezom između četiri pravougaona ekrana i ukupnom površinom od oko pet kvadratnih metara. Za vanjski LED ekran bilo je neophodno osigurati otpornost na vodu i veću svjetlinu. Odabir je pao na rješenja kompanije Univew, jednog od vodećih svjetskih proizvođača u oblasti IP videonadzora, koji ima za cilj da postane globalni dobavljač proizvoda i rješenja za profesionalne ekrane.

LED modeli KS serije

Zato je Uniview implementirao IP65 Module Ingress zaštitu i ponudio veću svjetlinu kao garanciju stabilnosti i prilagodljivosti u vanjskom okruženju. Osim toga, klijent je tražio kvalitetan proizvod s jednostavnim održavanjem zbog specifičnog okruženja za instalaciju. Uniview i partnerski distributer kao rješenje su odabrali LED MW7225-M, pristupačni modul s vrhunskim prikazom za rad u zatvorenom iz XM serije, kao i standardni model za vanjske prostore LED MW7504 iz KS serije. MW7225-M je isplativo modularno LED rješenje za unutrašnje prostore s kristalno jasnim prikazom piksela. Prilikom izrade se koriste precizni materijali kao što su LED sijalice vrhunskog brenda i sistem napajanja i kontrole. Model mora proći i 680 strogih testova tokom izrade LED ekrana, sve sa detaljnim certifikatima koji potvrđuju stabilnost i pouzdanost. Zahvaljujući dizajnu koji ne uključuje kućišta, modularno LED rješenje može se postaviti direktno na zid s tankim čeličnim okvirom i kvalitetnim odvođenjem topline. Istovremeno, kompaktna i standardna veličina modula garantuje fleksibilno spajanje. Budući da je veličina jedinice modula manja, spajanje je dovoljno fleksibilno da se može izvesti i pod uglom od 90°.

Impresivno vizuelno iskustvo

Neprimjetno spajanje i savršeni efekat prikaza korisnicima pružaju doista impresivno vizuelno iskustvo. Za bolju zaštitu očiju gledalaca Uniview LED je opremljen tehnologijom zaštite vida, poboljšanja slike i niske svjetline s visokom skalom sive. Osim toga, jednostavno održavanje prednjeg displeja i hot plug funkcija znatno poboljšavaju efikasnost održavanja i čine instalaciju praktičnijom. U sklopu projekta za Balkan Bet sa četiri bočna LED zida, dva sistema za slanje vizuelnog signala se koriste za prikaz dvije različite slike s obje strane četiri zida, što u potpunosti ispunjava zahtjeve partnera.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *