Svijet

Ušteda vremena i novca s HID-ovom tehnologijom

HID Global je uspješno završio projekat uvođenja HID mobilne kontrole pristupa i Signo čitača u objekte južnoameričke bežične telekomunikacijske kompanije Claro.

Claro je, uz nekoliko lokacija širom kontinenta, lider u telekomunikacijama u Argentini. S obzirom na hiljade zaposlenih, trošili su mnogo vremena i novca na održavanje zaliha novih kredencijala te zamjenu izgubljenih ili pokvarenih. Osim toga, uvidjeli su sve veću potrebu da poboljšaju sljedivost i osiguraju da osoblje ispravno koristi akreditive.

Nadogradnja postojećeg sistema kontrole pristupa na HID Mobile Access bio je logičan korak s ciljem povećanja pogodnosti i efikasnosti bez ugrožavanja sigurnosti. Ne samo da zaposleni sada mogu koristiti svoj mobilni uređaj kao akreditiv za pristup portovima, mrežama i uslugama, već i Claro može daljinski, centralizirano i jednostavnije upravljati svojim kredencijalima.

HID Signo čitači su također bili dio nadogradnje, jer su pouzdanih performansi i sigurni. Osim elegantnog, modernog dizajna, čitači podržavaju neusporedivi raspon tehnologija pristupnih akreditiva. Sistem je, dakle, fleksibilniji i spremniji za buduće nadogradnje.

Konačno, s HID Origo platformom kompanija je mogla optimizirati svoj sistem kontrole pristupa i istovremeno poboljšati upravljanje kredencijalima i administriranje potvrđivanje identiteta. Putem online upravljačkog portala administratori sada mogu brzo kreirati, upravljati, izdavati i opozivati akreditive u cloudu.

“S mobilnim akreditivima na pametnim telefonima zaposleni mogu efikasnije i praktičnije pristupiti kancelarijama i drugim područjima koristeći pokret kratkog dometa (tap) ili jednostavan intuitivni Twist & Go pokret na daljinu. Time se istovremeno smanjuje rizik od gubitka akreditiva, jer se rjeđe dešava da ljudi pozajmljuju, zaboravljaju ili gube svoje telefone”, kaže Héctor Hernán Lissandrello, analitičar sigurnosti u Clarou.

Do sada je, prema HID-u, kompanija izdala više od 800 mobilnih akreditiva i instalirala stotinjak Signo čitača u svoje objekte te planira u potpunosti implementirati mobilni pristup u narednim mjesecima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *