Svijet

Siemens Smart Buildings dobio akreditaciju globalnog autoriteta za standarde

Portfolio pametnih rješenja za zgrade kompanije Siemens Smart Infrastructure, osmišljen da pomogne u stvaranju zdravijih, udobnijih i održivijih objekata, bilo novih ili renoviranih, dobio je priznanje Wiredscore Accredited Solutionsa, američke kompanije koja postavlja globalne tehnološke standarde.

Među akreditovanim rješenjima je Building X, skalabilna digitalna građevinska platforma pomoću koje klijenti mogu digitalizirati, upravljati i optimizirati operacije u objektu, poboljšati korisničko iskustvo te povećati performanse i održivost, zatim Siveillance, softver za upravljanje informacijama o tehničkoj sigurnosti, te Desigo CC, integrisani sistem upravljanja zgradom. Svi su dio Siemensovog Xcelerator portfolija.

Akreditacija je potvrda Siemensovih stalnih napora i ulaganja u ispunjavanje globalnih standarda za pametne zgrade u smislu korisničke funkcionalnosti i tehnološke osnove. Također ističe snažnu posvećenost održivosti, efikasnosti i prilagodljivosti, stvarajući dodatnu vrijednost vlasnicima i upraviteljima zgrada širom svijeta.

“Oduševljeni smo što su Building X i naš širi portfolio pametnih zgrada prepoznati u okviru Wiredscoreovog programa akreditovanih rješenja. Ovo naglašava našu posvećenost poboljšanju zdravlja, udobnosti i sigurnosti ljudi te ispunjavanju potreba naših klijenata za održivijim zgradama. Naš cilj je spojiti stvarni i digitalni svijet u nekretninama kroz naš akreditovani asortiman rješenja i pružiti opipljive poslovne rezultate našim klijentima”, rekao je Henning Sandfort, izvršni direktor Odjela za građevinske proizvode u kompaniji Siemens Smart Infrastructure.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *