Svijet

Salto kupio austrijsku kompaniju Gantner

Salto Systems, jedan od vodećih proizvođača rješenja za elektronsku kontrolu pristupa, kupio je Gantner Electronic Austria Holding. Riječ je o austrijskoj kompaniji specijaliziranoj za pristupne sisteme, sisteme elektronskog zaključavanja, bezgotovinsko plaćanje, kase i naplatne sisteme, evidenciju radnog vremena i softver za prodaju ulaznica i upravljanje objektima za razonodu.

Salto je posljednjih godina kupio i kompanije Clay i Danalock, ojačavši poziciju u cloudu, mobilnom pristupu i sistemima za prodaju karata i bezgotovinsko plaćanje.

Gantner je partner različitim kupcima, od malih i srednjih preduzeća do kompanija s Fortune 500 liste. Ono što je posebno privuklo Salto je njihova snažna posvećenost istraživanju i razvoju. “Dodavanje Gantnera našem portfoliju pomoći će nam da i dalje pružamo apsolutno najbolje u rješenjima za elektronsku kontrolu pristupa. Gantner nudi mnoštvo inovativnih rješenja za zaključavanje, kao i sisteme bezgotovinskog plaćanja i prodaju karata, koji će obogatiti i diverzificirati našu ponudu”, rekao je Javier Roquero, suosnivač i izvršni direktor Salta.

Uz kombinovanu radnu snagu od 1.200 zaposlenih u 40 zemalja, uključujući više od 230 posvećenih istraživanju i razvoju, promet od 260 miliona eura i više od milion uređaja za kontrolu pristupa isporučenih svake godine, grupa učvršćuje svoju poziciju jednog od globalnih lidera u elektronskoj kontroli pristupa.

Salto i Gantner spremni su i žele zajedno ostvariti nove projekte. Kombinirana grupa omogućit će Saltovim kupcima da svojim gostima i zaposlenicima ponude kompletno putovanje: pristup parkiralištu, glavnom ulazu, liftovima, prodaji karata, bezgotovinskom plaćanju, ormarićima, kancelarijskim vratima, menzi i sadržajima za razonodu – sve s istim kredencijalima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *