Sistemi za kontrolu pristupa

Uštedite vrijeme i novac uz CLIQ i softver kao uslugu

Softver za kontrolu pristupa kompanije ASSA ABLOY može obavljati svoj posao dok vi istovremeno uživate u pogodnostima nadograđene IT infrastrukture, pristupačnosti i fleksibilnosti upravljanja. CLIQ softver kao usluga (SaaS) je rješenje koje vaš sistem kontrole pristupa podiže na najviši nivo sigurnosti i skalabilnosti. Pri tom, CLIQ vam štedi vrijeme i novac i ublažava brige. Zbog toga mnoge kompanije sa vrijednom imovinom koju treba zaštititi imaju povjerenje u CLIQ SaaS rješenje.

CLIQ je mehatronički sistem zaključavanja koji kombinira prednosti vrhunske mehaničke i elektronske sigurnosti. Fizička sigurnost je podignuta na najviši nivo pomoću elektromehaničkih cilindara i katanaca, koji rade zajedno sa inteligentnim i programabilnim ključevima na baterije.
Intuitivni CLIQ Web Manager softver podržava efikasno upravljanje radnim procesom. On vam omogućava da ograničite pristup konkretnim bravama u skladu sa vašim aktuelnim potrebama. Možete kreirati pojedinačne rasporede korištenja za korisnike, vrata ili evidencije. Uz samo nekoliko klikova, CLIQ ključ ili sistem mogu vršiti redovnu potvrdu validnosti ključa. Time se odobravanje vremenski ograničenog pristupa izvođačima radova i posjetiteljima može učiniti znatno sigurnijom opcijom. Softver vam na siguran način pomaže da efikasno upravljate kontrolom pristupa u vašem objektu, što se izvodi u samostalnom IT okruženju ili pomoću CLIQ SaaS rješenja kompanije ASSA ABLOY.
„Dizajnirali smo naše SaaS rješenje kako bismo kod korisnika CLIQ tehnologije smanjili opterećenje upravljanjem IT infrastrukturom“, kaže Thomas Akerberg, direktor tehničke podrške i poslovanja u EMEA DAS. „Kada znate da vas pokriva naša fleksibilna i sigurna arhitektura, vi se možete fokusirati na upravljanje sigurnošću, a ne na IT“.
„Naše SaaS rješenje olakšava kreiranje stabilnog budžeta i eliminiše potrebu za angažovanjem dodatnih timova za internu IT podršku i održavanje. Vi sada možete unaprijed znati koliko resursa možete alocirati i, u skladu s tim, pravovremeno širiti ili reducirati prateću infrastrukturu“.
Sa ASSA ABLOY CLIQ SaaS rješenjem, vi možete uživati pogodnosti potpune redundantnosti u pohrani podataka. To znači da možete ispuniti regulatorne zahtjeve bez dodatnog stresa. Nudimo 24-satnu podršku, održavanje i izvještavanje o incidentima kao standard, sa ugovorima o nivou usluge koji nude i do 99,5% dostupnosti.
Vaš CLIQ softver je uvijek ažuriran i to je glavni adut za otpornost na cyber napade, navodi se u jednom novijem istraživanju tržišta*. Korisnici takođe smatraju SaaS boljim rješenjem od internih cloud ili server rješenja zbog njegove fleksibilnosti, skalabilnosti, ekonomičnosti i pogodnosti za upravljanje kontrolom pristupa u malim i srednjim preduzećima, navodi se u ovom istraživanju.
„Naši korisnici CLIQ SaaS rješenja štede vrijeme i novac zato što manje troše na serverski hardver i osoblje i brže obavljaju ažuriranje softvera“, dodaje Akerberg.

*: vidi https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/wacreport2018

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *