Kontrola pristupa Sistemi za kontrolu pristupa Softveri

Vanderbilt: BLE & biometrijski čitači s novom ACT 2.10 tehnologijom

Sa ACT Enterprise 2.10 platformom nagrađivani softver za kontrolu pristupa obogaćen je dodatnim funkcijama usmjerenim na potrebe kupaca. Nova verzija ACT Enterprise softvera sada radi u kombinaciji s BLE i biometrijskim čitačima otisaka prstiju
Piše: Ross Wilks, direktor marketinga i komunikacija, Vanderbilt
E-mail: rosswilks@vanderbiltindustries.com

Novi Vanderbiltovi BLE čitači eliminišu potrebu za fizičkim akreditivima i zamjenjuju ih virtuelnim akreditivom za pametne telefone, koji će kupcima ponuditi daleko ugodnije korisničko iskustvo. Ono što je važno napomenuti jeste da su ovi mobilni akreditivi vremenski i finansijski isplativa alternativa upravljanju fizičkim akreditivima. To će korisnicima omogućiti da uštede ne samo vrijeme već i novac. Kako Vanderbilt klijenta stavlja na prvo mjesto, kompanija se potrudila da mobilni akreditivi budu kvalitetno osigurani i zaštićeni istim stepenom enkripcije podataka kakav se koristi u bankama i bolnicama. Osim toga, BLE čitači mogu se koristiti i kao tradicionalni čitači kartica.

Posvećenost kupcima
Važan pokazatelj posvećenosti kompanije potrebama kupaca tokom kreiranja ove napredne tehnologije je to što, u usporedbi s drugim brendovima u ovom segmentu, Vanderbilt nudi jednokratnu kupovinu licence za razliku od modela pretplate, koji bi uključivao godišnje troškove po virtuelnom akreditivu. Umjesto toga, licencni model podrazumijeva da se kupci neće suočiti sa skrivenim ili dodatnim troškovima te da dugoročno mogu ostvariti značajne uštede. Kao i kod BLE čitača, biometrijski čitači integriraju se s Vanderbiltovim ACT Enterprise softverom za kontrolu pristupa u 2.10 ili novijoj verziji. ZKTeco biometrijski čitači koji se sada mogu integrirati s Vanderbiltovim ACT Enterprise paketom su modeli MA300, SF420 i SLK20R. Ti čitači su poznati po brzom i preciznom algoritmu prepoznavanja otisaka prstiju, jednostavnoj instalaciji i povezivanju, pouzdanom radu i lakom upravljanju.

Kada je u pitanju MA300 čitač otisaka prstiju, on nudi neusporedive performanse jer koristi napredni ZK algoritam za prepoznavanje otiska prsta radi veće pouzdanosti i preciznosti te vrhunske brzine obrade podudaranja. Dostupan je u metalnom kućištu i podržava IP65 standard. To znači da je otporan na vodu, prašinu i druga oštećenja izvana. Kao takav, MA300 je idealan izbor za unutrašnje i vanjske instalacije.

Proširen spektar funkcija
Model SF420, pak, nudi fleksibilnost instalacije kao samostalni sistem ili u kombinaciji s platformama drugih proizvođača koji podržavaju 26-bitni Wiegand. “I SF420 i MA300 modeli nude funkciju prepoznavanja korisnika jednim pritiskom u sekundi i mogu pohraniti 1.500 predložaka. Iako već SF420 može podržati 5.000 kartica i 80.000 transakcija, MA300 podržava dodatnih 5.000 kartica i 20.000 transakcija više”, kaže McCarthy. Dodatne prednosti modela MA300 uključuju i cijeli spektar funkcija za kontrolu pristupa, uz zaštitu konzistencije ulazaka, interfejs za kontrolu pristupa za električne brave drugih proizvođača, senzor za vrata, taster za izlaz, alarm i zvono na vratima. U konačnici, ovaj model radi u kombinaciji s ACT Mifare Classic karticama. Model SF420 također radi s ovim karticama, ali samo u UID verziji.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *