Uncategorized

a&s Adria br. 150

150 puta s vama

Naš a&s Adria magazin ovoga mjeseca obilježava važan jubilej. Stotinu pedeset je izdanja iza nas i isto toliko mjeseci napornog rada i truda uloženih sa željom da informišemo i unaprijedimo regionalno tržište sigurnosti. Počeci su bili naročito teški. S tek nekoliko entuzijasta i s vrlo oskudnim sredstvima uspjeli smo izrasti u vodeći medij u ovoj branši, postati dio velike svjetske medijske organizacije i izgraditi respektabilan godišnji regionalni susret sigurnosnih stručnjaka. Rasli smo i sazrijevali zajedno s vama, sa svim onim firmama, strukovnim udruženjima, organizacijama i pojedincima s kojima smo se borili u etabliranju industrije sigurnosti, a sve kako bismo naše okruženje učinili sigurnijim za život i poslovanje.

Tokom ovih 14 godina svjedočili smo razvoju mnogih regionalnih firmi, brojnim akvizicijama, pojavi i usvajanju novih, naprednijih tehnoloških rješenja, usponima i padovima sajmova i konferencija sigurnosti, usvajanjima prvih zakonskih rješenja i kasnije njihovih izmjena i dopuna, formiranjima komora i strukovnih udruženja i svemu tome kroz a&s Adria magazin i Adria Secirity Summit dali svoj skromni potpis i doprinos. I s tim, naravno, ne mislimo stati jer je promocija sigurnosti naše opredjeljenje i moto. Nepravedno bi bilo da se ovom prilikom ne sjetimo i svih naših bivših i trenutnih zaposlenika, saradnika, poslovnih partnera i prijatelja iz regije i svijeta koji su prepoznali naš trud te svojom nesebičnom podrškom sve vrijeme bili uz nas. Svi oni zaslužuju zahvalnost jer bez njih ni naš rad ne bi imao smisla, a ni praktičnog učinka.

Sada vas prepuštamo novim temama našeg magazina, među kojima ističemo one koje tretiraju nove trendove poput pametnih gradova s pametnim objektima, parkinzima, raskrsnicama i cestama osvijetljenim pametnim svjetiljkama. Iako se o njima prije 14 godina, odnosno 149 izdanja, moglo samo hipotetizirati, danas su to trendovi sveprisutni u svijetu. I to nešto govori o našem jubileju.

Šta kompanije trebaju znati o IT/OT integraciji
Povezivanje kompanijine operativne (OT) i informacijske tehnologije (IT) omogućava da se podaci iz fabričkog pogona koriste za cloud ili AI analizu. To im također omogućava da efikasnije prate stanje i rad opreme. U ovom broju saznajte mišljenja stručnjaka o ovom rastućem trendu

INTERVJU

– Dragana Kosić, generalna direktorka, Sector Security

TRŽIŠTA

– Najbolja rješenja za upravljanje parkinzima u tržnim centrima
– Kako IoT i pametni uređaji smanjuju gužve u saobraćaju

PROIZVODI I SISTEMI

– Alarm automatika: Značaj centralizacije i integracije za sustave tehničke zaštite
– OPTEX: Novi vanjski panoramski detektori
– Lunatronik: Ključevi pod pametnim ključem
– Vanderbilt: BLE i biometrijski čitači s ACT 2.10 tehnologijom
– ID Shop: Kontrola pristupa na ulazu u nadzirana područja
– Honeywell: Kako tunele učiniti pouzdanim i operativnim
– ASSA ABLOY: Uloga kontrole pristupa u strategiji održivosti
– Hikvision Roadshow Sarajevo: Nova vrijednost u dubokoj integraciji sistema
– Advanced: MxPro 5 na Univerzitetu u Beogradu
– Antenall: Ključevi koje nećete izgubiti
– VIVOTEK: Predstavljamo Smart 360 VCA tehnologiju
– 53 D-Link: Novi članovi Nuclias Cloud serije

TEME

– Pametna rasvjeta: Prvi korak ka pametnom gradu
– IT sigurnost: Pametni objekti: možemo li im vjerovati?

DOGAĐAJI

– ISAF 2019: Veliki interes za Jadransku regiju
– iSEC 2019: Utopljavanje objekata ispred bezbjednosti

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *