Svijet

Fujifilm i Videotec udružuju snage u kreiranju naprednog videonadzornog rješenja

Fujifilm i Videotec najavili su saradnju na integraciji proizvoda vrhunskih performansi kako bi ponudili inovativno rješenje za precizan nadzor dugog dometa. Ovo će rješenje, kako navode, biti namijenjeno za zaštitu kritične infrastrukture i transportne mreže, uključujući aerodrome, luke, autoputeve, granice i velike otvorene prostore.
Sistem će sačinjavati nova Fujifilmova SX800 kamera inkorporirana u Videotecov ULISSE MAXI PTZ. Rezultat je vrhunski PTZ videonadzorni sistem za nadgledanje perimetra i širokih vanjskih prostora.

Čvrsta mehanika i jaki motori ULISSE MAXI PTZ-a dizajnirani su tako da garantuju maksimalnu otpornost na visoke radne napore, vibracije i teške vremenske uslove. Uređaj je opremljen brisačem za uklanjanje kiše i prašine s prednjeg stakla.

Objektiv SX800 kamere nudi 40x optički zum, koji pokriva širok raspon žarišnih dužina od 20 mm na širokougaonom kraju do 800 mm na telefoto kraju, pružajući oštre i detaljne slike. Tu je i 1,25x digitalni zum kako bi se postigao nadzor dugog dometa ekvivalentan žarišnoj dužini od 1000 mm. Ugrađeni stabilizator slike precizno kompenzira podrhtavanje kamere, obično uzrokovano naletima vjetra ili vibracijama. Sistem je posebno efikasan pri snimanju u ultra-telefoto opsegu, koji je osjetljiv i na najmanja kretanja. S vrlo osjetljivim senzorom i naprednim smanjenjem buke, SX800 može snimati jasne snimke uz minimalan šum čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Napredna funkcija uklanjanja magle donosi jasnoću zamagljenim slikama uzrokovanim difuzijom svjetla zbog magle i prašine.

Alessio Grotto, predsjednik Uprave Videoteca, rekao je: “Naš ULISSE MAXI u kombinaciji s Fujifilmovim SX800 je savršeno rješenje za rad s kamerama u najizazovnijim okruženjima i postizanje najboljeg mogućeg kvaliteta slike uz zadovoljavanje potreba najzahtjevnijih aplikacija.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *