Svijet

Bosch planira preuzeti britansku kompaniju Protec Fire & Security

Bosch Building Technologies planira da kupi Protec Fire and Security Grupu, jednog od vodećih britanskih sistem-integratora za sigurnosnu i vatrodojavnu tehnologiju s inovativnim portfolijem proizvoda.

Protec je osnovan 1968. godine, zapošljava oko 1.100 radnika na devet lokacija u Velikoj Britaniji i Holandiji te će, prema preliminarnim podacima, u fiskalnoj 2021. ostvariti prodaju od oko 142 miliona eura. “Ovom akvizicijom Bosch Building Technologies ima za cilj da proširi svoje poslovanje i nastavi rast na evropskom tržištu”, kaže Thomas Quante, predsjednik Bosch Building Technologiesa.

“S Boschem smo pronašli sjajnog partnera koji cijeni našu historiju, brend i naš izvanredni tim. Vjerujem da će ova saradnja otvoriti velike mogućnosti za našu kompaniju i zaposlenike i odvesti nas u uspješnu budućnost”, kaže Barrie Russell, osnivač i predsjednik Protec Fire and Security Grupe, čije se usluge i proizvodi koriste u brojnim sektorima, poput industrijskih pogona, aerodroma i željezničkih stanica.

Uz Veliku Britaniju, Holandija je važno tržište za Protec jer čini najveći dio njegove prodaje u inostranstvu. U toj je zemlji kompanija uglavnom aktivna pod brendom Hacousto Protec.

“Na holandskom tržištu Protec i njegova struktura kupaca i kompetencija predstavljaju odlično proširenje trenutnog poslovanja za Bosch Building Technologies. Ova akvizicija će znatno ojačati našu zajedničku tržišnu poziciju u sektoru sigurnosti i vatrodojave te proširiti portfolio proizvoda i usluga za naše klijente”, dodaje Quante.

Dogovoreno je da cijena neće biti objavljena. Preuzimanje podliježe odobrenju relevantnih antimonopolskih tijela.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *