Svijet Vijesti

Hikvision pristupio FIRST-u

Hikvision, vodeći svjetski proizvođač videonadzorne opreme, objavio je da je njegov Centar za sigurnosne odgovore (Hikvision Security Response Center – HSRC) postao član globalno poznatog Foruma sigurnosnih timova za odgovor na incidente (Forum of Incident Response and Security Teams – FIRST).
FIRST je međunarodna konfederacija timova za odgovor na računarske incidente koji zajedno rade na rješavanju cyber sigurnosnih propusta i promovišu programe za sprečavanje incidenata. Punopravno članstvo u FIRST-u Hikvisionu će pomoći da unaprijedi rad u tom segmentu i razmjenjuje najbolje prakse, pri čemu će HSRC sarađivati s više od 400 članova FIRST-a iz 90 zemalja. Među članovima te organizacije su kompanije poput Cisca, Intela, IBM-a i Microsofta.

“Hikvision je ponosan na članstvo u globalnom cyber sigurnosnom pokretu, koji će doprinijeti našem znanju, vještinama i iskustvu u stvaranju sigurnijeg elektronskog okruženja širom svijeta”, rekao je dr. Wang Bin, direktor Hikvisionovog mrežnog informacijskog sigurnosnog laboratorija i Odjela za mrežnu sigurnost.

Kako se navodi u Hikvisionovom saopćenju, ta kompanija ozbiljno shvata cyber sigurnost te poštuje sve zakone i propise u zemljama u kojima posluje. S historijom stroge usklađenosti s propisima, Hikvisionovi proizvodi poštuju vodeće standarde za sigurnost i zaštitu kao što su ISO 270001, ISO 9001: 2008, CMMI nivo 5 i AICPA SOC. Osim toga, Hikvision enkriptovani modul za zaštitu i kontrolu informacija te mrežne videosnimače dobio je FIPS 140-2 certifikat (Federalni standard za obradu informacija), što je standard američke vlade koji je uspostavio Nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *