Svijet

Velika nadogradnja sigurnosnog sistema povjerena Genetecu

Bejzbol klub Chicago Cubs nadogradio je sigurnosni sistem na svom stotinu godina starom kultnom stadionu Wrigley Field.

Kako su raniji sistemi radili nezavisno jedan od drugog, bilo je potrebno mnogo vremena za istrage i odgovor na incidente, a zastarjela serverska infrastruktura nije bila u skladu sa zahtjevima Ministarstva domovinske sigurnosti u vezi sa dužinom čuvanja videozapisa.

Stoga je Odjel sigurnosti i tehnologije Chicago Cubsa zahtijevao proširivu platformu koja bi omogućila veću pokrivenost, proaktivniji pristup sigurnosti i serversku infrastrukturu koja bi zadovoljila zahtjeve novog operativnog centra. Odabrali su Genetec Security Center sa Omnicast sistemom za upravljanje videozapisima (VMS) i Streamvault sigurnosnim infrastrukturnim rješenjem.

Više od 1.100 kamera

Danas Cubsovo osoblje nadzire sigurnost stadiona i okoline 24 sata dnevno iz kontrolnog centra koristeći Omnicast za upravljanje prikazom s više od 1.100 kamera. Također su integrisali postojeći sistem kontrole pristupa u Security Center i postavili 22 Streamvault uređaja.

“Ranije je naše zaštitarsko osoblje istovremeno koristilo gomilu različitih platformi. Morali su znati kako pronaći informacije i brzo ih povezati. U užurbanom danu utakmice, kada upravljamo mnogim različitim situacijama, to je težak posao. Sa Security Centerom sve se te informacije slijevaju u jednu platformu, tako da sada vide šta se događa i fokusiraju se isključivo na zadatke koji su pred njima. Definitivno je naš tim sada mnogo efikasniji”, rekao je Doug Lindsay, zamjenik šefa sigurnosti Chicago Cubsa.

Sljedeća faza projekta uključivat će primjenu Genetecovog rješenja u Sloan Parku, trening-kampu Cubsa u Mesi, Arizona, te u klupskoj akademiji u Dominikanskoj Republici. Oba će sistema biti povezana s operativnim centrom na Wrigley Field stadionu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *