Regija

Uz videonadzor smanjeno uništavanje parkova u Podgorici

Uprkos smanjenju vandalizma na podgoričkim zelenim površinama u posljednjih godinu i po, umnogome zbog videonadzora, Grad nastavlja izdvajati znatna sredstva za popravku uništenog i oštećenog mobilijara.

Milica Vukčević, PR Zelenila, za Gradsku TV je rekla kako to preduzeće godišnje izdvaja 20 hiljada eura za saniranje zelenih površina. Najčešća meta je parkovski mobilijar, kao i igrališta za djecu.

Vukčević također upozorava da u Podgorici i njenoj okolini raste stopa saobraćajnog vandalizma.

“U saobraćajni vandalizam spadaju nepropisno parkiranje, neprilagođena brzina, odnosno uništavanje kružnih tokova i razdjelnih ostva usljed neprilagođene brzine”, rekla je menadžerica Zelenila za odnose s javnošću i apelovala na vozače da povedu računa o ponašanju u saobraćaju.

Vukčević je istakla da su Zelenilo, Komunalna inspekcija i Komunalna policija pokrenuli akciju “Ne žmuri – prijavi vandalizam”.

“U okviru akcije naši sugrađani se, ako primijete vandalizam, mogu obratiti Komualnoj inspekciji ili Komunalnoj policiji da se taj čin spriječi, a odgovorno lice dobije adekvatnu kaznu”, navela je Vukčević.

(gradski.me)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *