Regija Vijesti

Ubijen Slaviša Krunić, vlasnik Sector Securityja

Vlasnik druge najveće bosanskohercegovačke zaštitarske kompanije Sector Security Slaviša Krunić ubijen je u ponedjeljak malo prije ponoći u naselju Glamočani nadomak Banje Luke.

Krunić je usmrćen nedaleko od porodične kuće, gdje živi sa suprugom i četvero maloljetne djece.

Prema prvim informacijama, tog banjalučkog biznismena i njegovu pratnju sačekala su dvojica napadača. U razmjeni vatre podlegao je Krunić i jedan od njegovih pratilaca, a vozač je ranjen. ATV prenosi da je vlasnik Sector Securityja usmrćen na mjestu pucnjave, te da je pokušana reanimacija u UKC Banja Luka.

Motivi napada za sada su nepoznati.

Inače, Sector Security upošljavao je više 1.600 zaposlenih, a Krunić je bio vlasnik i kompanija Žitopek i Žitoprodukt. U saopćenju se obavještavaju poslovni partneri da će uprkos okolnostima, kompanije nastaviti rad i u potpunosti ispunjavati svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima.

Poznat identitet jednog napadača

U razmjeni vatre ubijen je i jedan od napadača – Željko Kovačević iz Banje Luke, koji je otprije poznat policiji.

Kovačević je uhapšen u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, kada je policija na njegovom porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena. Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

Prije toga je bio pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina. Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne jer mu Osnovni sud u Banjoj Luci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *