Svijet

Blizu pet stotina Dahuinih uređaja štiti radnike i imovinu EPA Fooda

Dahua Technology nedavno je projektovala rješenje za videonadzor i kontrolu pristupa za Empresa Panamena de Alimentos (EPA), panamsku kompaniju za preradu hrane, koja proizvodnju i skladišta ima u glavnom gradu i širom zemlje.

Budući da posluje u prehrambenom sektoru, EPA je tražila višestruku kontrolu pristupa u objekte. S više fabrika i ubrzanim rastom, trebao im je centraliziran sistem nadzora za svu opremu, upravljanje upozorenjima i korisničkim izvještajima.

Rješenje je projektovano na osnovu njihovih potreba i integrisalo je različite elektronske sigurnosne sisteme u okviru jedne platforme. “Trenutno je postavljeno 480 Dahuinih uređaja. Među njima su različiti modeli kamera, sistemi za kontrolu pristupa i proizvodi za automatsko prepoznavanje registarskih tablica. Kamere koje koriste vještačku inteligenciju povećavaju nivo zaštite osoblja. Sve se prati pomoću DSS Express servera u glavnom pogonu”, kazao je Luis Araujo, menadžer za infrastrukturu i telekomunikacije Secutec Panama grupacije.

Svakoga dana više od 800 zaposlenika ulazi u objekte kompanije širom zemlje, a sistem kontrole pristupa omogućava brži i sigurniji automatizirani ulazak osoblja i njihovih automobila. Osim uređaja za automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ANPR), više od 20 kontrolera pristupa (ASI7213X-T1) postavljeno je u glavnim uredima za praćenje temperature i upravljanje posjećenošću. Osim toga, u upotrebi su i tri Pro mrežna snimača (NVR5864-4KS2), čiji im snažan procesor omogućava obradu 4K rezolucije i visok kvalitet snimanja.

“Dahuinu opremu koristimo već sedam godina, to je brend koji nam je od velike pomoći u pružanju zaštite. To je doprinijelo kontinuiranom i stabilnom radu tokom pandemije”, rekao je Guillermo Figueroa, EPA-in menadžer sigurnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *