Svijet

Saradnja HID-a i Fidesma u domenu nosivih uređaja za kontrolu pristupa

HID Global, jedan od svjetskih lidera u rješenjima za upravljanje identitetom, najavio je saradnju s Fidesmom, švedskom tehnološkom kompanijom koja pruža usluge povezivanja platnih kartica i drugih beskontaktnih usluga s nosivim uređajima. Fidesmo je integrisao novu generaciju HID-ove Seos tehnologije u čipove koji se koriste u velikom broju nosivih uređaja.

“Kako se povećava popularnost nosivih uređaja, organizacije svih vrsta suočit će se s potrebom da podržavaju nove načine pružanja kontrole pristupa i drugih popularnih aplikacija”, rekao je Steve Currie, generalni direktor Extended Access Technologiesa u kompaniji HID Global. “Saradnja s Fidesmom na proširenju upotrebe nosivih uređaja rezultat je obećanja da će Seos tehnologija akreditiva korisnicima pružiti slobodu da u svakodnevnici koriste svoj preferirani uređaj, bilo da je u pitanju telefon, kartica ili nosivi uređaj.”

Budući da je Seos tehnologija dizajnirana da bude fleksibilna, Fidesmo može učitati Seos applet u Secure Element mikroprocesorske čipove zaštićene od neovlaštenih zloupotreba, koje proizvode najistaknutiji svjetski proizvođači čipova. To će omogućiti proizvođačima nosivih uređaja koji koriste najširi asortiman SE čipova da svojim pametnim satovima, trakama, prstenovima i drugim uređajima dodaju aplikaciju za pristup objektima i parkinzima, kao i druge slične aplikacije. Autorizacija za pristup računarima, IT sistemima i aplikacijama u oblaku, sigurno štampanje, evidencija radnog vremena i automatizirana bezgotovinska prodaja neke su od brojnih dodatnih aplikacija koje podržava Seos tehnologija.

“Čast nam je što ćemo se pridružiti HID-ovoj partnerskoj mreži i radujemo se našem zajedničkom putovanju u pružanju HID-ovih sigurnih kredencijala putem naše platforme“, rekao je Mattias Eld, izvršni direktor i suosnivač Fidesma. “Saradnjom s HID-om korisnicima ćemo omogućiti da odaberu omiljeni nosivi uređaj i povežu ga i koriste s bilo kojom beskontaktnom uslugom koja im je potrebna – bilo kada i bilo gdje.”

Kompanije sada mogu koristiti nosive uređaje u mnoge specifične svrhe, ponuđači nuditi beskontaktne usluge bez dodatnog hardvera, a korisnici svoje nosive uređaje jednostavno i sigurno povezati sa servisima i aplikacijama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *