Softveri

Nova verzija WinGuard PSIM platforme na tržištu

Advancisov WinGuard je već tri decenije jedna od vodećih PSIM platformi za jedinstvenu vizualizaciju i kontrolu podsistema. Nedavno je predstavljena nova X5 verzija, koja je zasnovana na novoj softverskoj AOP platformi, što joj omogućava veću fleksibilnost kroz otvoreni pristup aplikacijama drugih proizvođača

Piše: Günter Landa, direktor, Advancis Austria; E-mail: info@advancis.at

Kako umrežavanje i digitalizacija stalno napreduju, važno je da osoblje u kontrolnoj sobi radi sa softverskim platformama kojima može upravljati intuitivno i koje su fleksibilne za proširenje. Mnoštvo pojedinačnih sistema pruža masu informacija koje je teško pratiti – od upravljanja sigurnošću, automatizacije zgrada do komunikacijskih tehnologija. Objedinjavanje brojnih senzorskih podataka korištenjem PSIM platforme jedino je logično rješenje.

Skalabilnost

WinGuard PSIM se koristi u različitim vertikalama poput industrijskih pogona, finansija, transporta i zdravstva – od malih instalacija sa samo jednom radnom stanicom do umreženih rješenja s brojnim lokacijama širom svijeta. Platforma je skalabilna i može se lako proširiti dodatnim interfejsom ili funkcionalnim modulima. Trenutno je dostupno više od 470 interfejsa za različite sisteme sigurnosti, upravljanja zgradama i komunikacija, a povezani sistemi kao što su oni za izdavanje ulaznica, dispečerski sistemi i IoT tehnologije se također mogu povezati.

Nova verzija WinGuard X5 bazirana je na Advancisovoj otvorenoj platformi (AOP), nudeći još veću fleksibilnost otvorenim pristupom za programere. Sve veći broj PSIM projekata sa sve specifičnijim i dijelom vrlo individualnim zahtjevima doveo je do toga da se rješenja sve više moraju realizovati na osnovu generičkih koncepata. Sada partneri i kupci mogu proširiti softver po želji sa funkcionalnostima, interfejsima i pojedinačnim UI komponentama. Sva proširenja se lako integrišu u postojeću aplikaciju i temelje se na jedinstvenom API-ju, koji se u principu može koristiti sa bilo kojim programskim jezikom.

Važna prekretnica

AOP je strateški daleko najtransformativniji razvoj proizvoda u historiji kompanije Advancis. Ova prekretnica otvara put rastu i širenju kreiranjem otvorene platforme koja nudi gotovo neograničene mogućnosti. Prilikom implementacije proširenja partner ili kupac ne mora početi od nule. Redundantne mrežne strukture, distribuirana pohrana podataka, sistemska komunikacija, modeliranje objekata te različite UI komponente su dostupne kao okvir za različite programske jezike. Stvorene komponente mogu biti certificirane u okviru Advancis Developer Partner Programa kako bi se licencirale drugim korisnicima. WinGuard X5 je važna prekretnica, jer se zahvaljujući AOP-u softver može prilagoditi na ranije nemoguć nivo, a potrebe kupaca u vezi s realizacijom PSIM projekta mogu se zadovoljiti brže i opsežnije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *