Softveri

UltraVision: Sigurnost u vašoj ruci

Elektronski sigurnosni i protivpožarni sistemi strateške su investicije koje omogućavaju preduzećima da zaštite svoju budućnost. S AppVisionom ne dodajete samo sloj zaštite već omogućavate vašoj organizaciji da pomjeri fokus s potencijalnih sigurnosnih prijetnji na postizanje strateških ciljeva

Piše: Ionel Dimulescu, izvršni direktor, UltraVision Consult; E-mail: ionel.dimulescu@ultravisionconsult.com

AppVision je fleksibilna softverska PSIM platforma koja već niz godina pomjera granice inovativnosti. Izgrađena na principima otvorenosti, UltraVisionova platforma pruža partnerima osnovu za prilagođavanje specifičnim zahtjevima uz niz mogućnosti za upravljanje informacijama, izvršenje naredbi i kontrolu procesa. Uvođenjem AppVision mobilne aplikacije kompanije mogu napraviti iskorak u eri u kojoj su udobnost i sigurnost ključni pokretači tehnoloških inovacija.

Karakteristike aplikacije

AppVision mobilna aplikacija je dizajnirana da omogući koordinaciju uživo između osoblja na terenu i operatera u nadzornom centru putem servisa za razmjenu poruka. Osim toga, nudi i opciju povezivanja s nosivim kamerama, koja zaštitarima omogućava prijenos trenutnih događaja direktno u kontrolnu sobu i vizuelnu procjenu bilo koje situacije. Dugme za brzo aktiviranje otkriva lokaciju zaštitara i pokreće alarm u slučaju nužde, osiguravajući brzu pomoć. Osoblje na terenu također može pristupiti prijenosu uživo ili snimljenim zapisima te upravljati listama događaja sa svojih pametnih telefona.

Scenariji u fokusu

Koristeći mobilnu aplikaciju, zaštitar tokom rutinske patrole može skenirati QR kodove na naljepnicama postavljenim na različitim kontrolnim tačkama. Svako skeniranje kreira događaj u AppVisionu, koji uključuje automatsko snimanje ekrana s kamere na toj lokaciji i GPS podatke telefona kako bi se potvrdilo prisustvo zaštitara na kontrolnoj tački, čime je osigurana potpuna odgovornost.

Nadalje, AppVision omogućava korisnicima pametnih telefona da daljinski pregledaju sadržaj kamere, deaktiviraju alarme i otključaju vrata. U slučaju incidenta, zaštitar može poslati obavijest direktno iz aplikacije. Time može potvrditi alarm, napraviti detaljan izvještaj, snimiti fotografije ili videozapise i poslati ih nadzornom centru putem servisa za razmjenu trenutnih poruka. S AppVisionom ne dodajete samo sloj zaštite već omogućavate vašoj organizaciji da pomjeri fokus s potencijalnih sigurnosnih prijetnji na postizanje strateških ciljeva.

Od strateških investicija do sigurne budućnosti

UltraVision Consult specijaliziran je za elektronsku sigurnost, automatizaciju i protivpožarne sisteme, pružajući prilagođena rješenja i stručne savjete za unapređenje sigurnosti u raznim industrijama. Elektronski sigurnosni i protivpožarni sistemi strateške su investicije koje omogućavaju preduzećima da zaštite svoju budućnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *