Regija

Videonadzor na visočkom gradskom stadionu

Nakon okončanja tenderske procedure i odabira najpovoljnijih izvođača, u Općini Visoko, tridesetak kilometara od Sarajeva, potpisani su ugovori za: gradnju mosta u naselju Liješeva, nabavku komunalne opreme za selektivno prikupljanje otpada, nabavku metalnih kontejnera za prikupljanje komunalnog otpada te nabavku, ugradnju i održavanje alarmnog i videonadzornog sistema na Gradskom stadionu “Luke” Visoko.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su općinska načelnica Amra Babić i njeni saradnici, direktori komunalnih preduzeća i predstavnici mjesnih zajednica, te predstavnici izvođača radova A.E. Sigurnosti, T&A Auta, konzorcija Špic beton iz Zenice i te firme Porobić.

„Ovi ugovori su rezultat dugogodišnjih napora usmjerenih ka rješavanju velikih problema na području naše općine. Izgradnja mosta u Liješevi je jedan od važnijih projekata, čija je realizacija bila neizvodiva zbog kompleksnosti tenderskih procedura. Proširenje sistema odvoza komunalnog otpada je složen poduhvat kojim se stvaraju nove navike kod stanovništva. Posljedni projekat – uspostavljanje videonadzora na Gradskom stadionu „Luke“ – odnosi se na revitalizaciju sportske infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za rad s omladinom i djecom, što je u konačnici naš osnovni cilj“, izjavila je načelnica Babić.

Videonadzor će, kako ističu predstavnici Općine Visoko, povećati sigurnost stadiona na kojem često dolazi do nemilih događaja.

„Sigurna sam da će izvođači radova opravdati ukazano povjerenje i da će mještani naselja obuhvaćeni ovim projektima biti zadovoljni“, dodala je Babić.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *