Kontrola pristupa

Inteligentno elektronsko zaključavanje bez odbacivanja ključeva

Možete raditi na pametniji i održiviji način ako elektronske brave i ključevi čuvaju vašu sigurnost. Rješenje za elektronsko zaključavanje smanjuje sigurnosne rizike u slučaju nestanka ključeva. Sa sistemom eCLIQ kompanije ASSA ABLOY, i vi možete upravljati pristupom s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme, uz elektronsku i zaštićenu bežičnu tehnologiju.

eCLIQ sistem je izgrađen na temelju nagrađivane CLIQ tehnologije kontrole pristupa, precizne mehanike zaključavanja i vrhunske mikroelektronike. Baterija unutar svakog programabilnog ključa aktivira širok raspon programabilnih cilindara i katanaca i osigurava prijenos podataka.

eCLIQ sistem predstavlja praktično rješenje. Zahvaljujući bogatim softverskim opcijama, vi možete upravljati pravima pristupa korisnika na način koji vam najviše odgovara. Ovlašteni korisnici ključeva sa sobom nose jedan ključ na baterije koji je programiran isključivo sa odobrenim dozvolama za pristup.

Jednostavno održavanje tehničkih komponenti kojim možete vjerovati

Kao robusna i izdržljiva tehnologija, eCLIQ cilindri su dostupni za širok raspon vrata, ormara, liftova, alarmnih kutija, strojeva i ulaznih vrata. Održavanje komponenti eCLIQ sistema je jednostavno: integrisani rezervoar za mazivo omogućava funkcionisanje cilindara bez održavanja i nakon 200.000 radnih ciklusa.

eCLIQ tipke su izdržljive, kompaktne i vodootporne (IP67). Lako ih je reprogramirati s ciljem kreiranja privremenog i vremenski ograničenog ovlaštenja za pristup za svakog zaposlenika ili izvođača radova. AES enkripcija, brza obrada i efikasno upravljanje energijom su aktivne funkcije u čipu. Kada se baterija ključa isprazni, on se može lako zamijeniti bez korištenja alata.

Mehanički i enkriptirani elektronski elementi zajedno rade kako bi osigurali da eCLIQ instalacija postane otporna na fizičke i elektronske napade.

Jednostavna instalacija uz sigurno upravljanje

Upravljanje eCLIQ sistemom je jednostavno. Možete programirati ključeve pomoću jednostavnog eCLIQ Manager softvera. Možete birati između lokalne instalacije softvera ili našeg zaštićenog web softvera koji u oblaku upravlja pravima pristupa s bilo kojeg mjesta. Menadžeri sigurnosti mogu sami osigurati podršku za Web Manager softver ili koristiti softver kao uslugu kompanije ASSA ABLOY. Korisnici mogu ažurirati svoje ključeve pomoću različitih uređaja, uključujući i one koji se postavljaju na zid.
Izgubljeni ključevi se sa eCLIQ sistemom mogu brzo poništiti, čime se smanjuju rizici povezani sa gubitkom ključa ili krađom. Menadžeri objekata mogu u bilo kojem trenutku provjeriti cjelovitu evidenciju korištenja kako bi otkrili ko je ostvarivao pristup pomoću ovih brava.

Za razliku od drugih elektronskih sistema kontrole pristupa, eCLIQ ne koristi mrežu napajanja. Mikroelektronika unutar eCLIQ brave napaja se standardnom baterijom unutar svakog ključa. Kao energetski efikasna i održiva tehnologija, baterijsko napajanje olakšava instalaciju sistema prilikom prelaska na eCLIQ. Pošto nema postavljanja kablova oko vrata, ne morate se pripremati za invazivnu i skupu električnu instalaciju.

eCLIQ na djelu

„eCLIQ je izdržljiviji, sigurniji i efikasniji od konvencionalnih sistema zaključavanja“, kaže Stephan Schulz, menadžer proizvoda za CLIQ seriju u ASSA ABLOY EMEA.

„Ova unaprijeđena verzija naše nagrađivane CLIQ tehnologije već štiti preduzeća i javne usluge širom Evrope. Više sektora i tipova zgrada, u rasponu od banaka i bolnica do trgovina i skladišta, već se uvjerilo da eCLIQ nudi kontrolu i fleksibilnost koji su potrebni njihovim objektima“.

Za nadogradnju sistema kontrole pristupa u Univerzitetskoj bolnici u Frankfurtu, menadžeri su tražili siguran sistem zaključavanja za novu zgradu: 1100 eCLIQ cilindara i ključeva su pružili rješenje. Danas, sa instaliranim eCLIQ sistemom, medicinske sestre svako jutro ažuriraju prava pristupa za predstojeći dan. Ovaj novi radni proces smanjuje sigurnosne rizike i bolje štiti svakog korisnika.

Bankarstvo kombinuje visoku sigurnost i složene radne procese. Osoblju je potreban efikasan pristup. Upravitelji objekata traže fleksibilnost kako bi kreirali ovlaštenja za pristup prema individualnim potrebama i odobrenjima.

Vrata banke Creval u italijanskoj regiji Lombardija sada se zaključavaju pomoću više od 30 eCLIQ cilindara, čime menadžeri ostvaruju potpunu kontrolu nad zaštitom ulaza. U slučaju da se ključ izgubi, administratori u banci ga mogu jednostavno izbrisati iz sistema.

U Njemačkoj, eCLIQ služi za zaključavanje vrata u ograncima kompanije AMPELMANN GmbH i logističkom centru površine 2.200 m2. On zadovoljava potrebe decentralizovanog sistema organizacije ove kompanije. U osam ogranaka na području Berlina radi više stalnih zaposlenika. Vanjski pružatelji usluga poput čistača također trebaju pristup objektima. eCLIQ ga može ponuditi na siguran način a bez opterećenja koje predstavlja upravljanje ključevima.

Da biste saznali kakve prednosti vam nudi eCLIQ elektronski sistem zaključavanja, posjetite https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *