Regija Vijesti

Još 7 dana do konferencije Dan otvorenih integracija

Iz tvrtke KING ICT poručuju da će ovogodišnje izdanje konferencije javnosti predstaviti brojna nova rješenja za uspješnu digitalnu transformaciju poslovanja

Dan otvorenih integracija još jednom okuplja domaće i svjetske stručnjake iz poslovnog i IT svijeta. Kroz predavanja, okrugli stol i radionice tehnoloških partnera, posjetitelje očekuje bogati višesatni program koji pokriva teme digitalne infrastrukture, digitalizacije i automatizacije ekonomije, spajanja naizgled nespojivih sektora te sigurnosti.

Cloud je već preuzeo primat u digitalnoj transformaciji, a 5G revolucija u svojim je početnim fazama. U ovom novom okruženju razgovaramo koliku važnost pridajemo digitalnoj infrastrukturi? Odgovore će nam dati Virag Bela iz konzultantske tvrtke Arthur. D. Little. Usprkos novim tehnologijama sporiji rast europskog gospodarstva izaziva zabrinutost. Brojni akteri spas vide u digitalizaciji i automatizaciji ekonomije, ali konkretni akcijski planovi nedostaju. Zašto zaostajemo za drugim europskim ekonomijama i može li država pružiti adekvatnu inicijativu koja će riješiti nedostatak radne snage otkriva Hrvoje Stojić, direktor odjela ekonomskih istraživanja Addiko Bank Hrvatska.

Njemačka, Švedska i Estonija samo su dio europskih zemalja koje razvoj gospodarstva temelje na Triple Helix konceptu. U Hrvatskoj takav sustav još nije razvijen, ali postoje svjetli primjer poput robota RONNA. O nesvakidašnjoj kolaboraciji medicine i strojarstva govore neurokirug KB Dubrava prof. dr. sc. Darko Chudy i prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Zaštita privatnosti i podataka imperativ je današnjeg poslovanja. Andro Galinović, predsjednik ISACA Croatia Chapter / CISO upoznat će nas s budućnosti u kojoj ne postoji ‘nedigitalni’ način rada. Je li tehnologija dovoljno zrela za takvu budućnost, koji su rizici i kuda vodi nepovratna digitalizacija svega?

Digitalna transformacija donosi brojne prednosti, ali i izazove. Kako izazove pretvoriti u koristi saznajte na okruglom stolu ‘Digitalizacija poslovanja – izazovi i kako ih prepoznati?’ pod moderatorskom palicom direktora Gartner Adriatic/Calisto Ivana Maglića. U okruglom stolu sudjeluju Eugen Paić – Karega, član uprave Zagrebačke Banke, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Tihomir Šibalić, direktor tvrtke Enna Infosense.

U sklopu konferencije, predstavit će se 20 inovativnih rješenja tvrtke KING ICT i njihovih partnera, a u pripremi je i 6 tehnoloških radionica. Sve informacije i detaljan program potražite na službenoj stranici konferencije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *