Kontrola pristupa

Bosch Smart Home i Yale udružili snage

Pametni dom počinje s pametnim vratima – a Yaleova Linus brava donosi upravo to. Može se postaviti bez ikakvih šarafa, a kontroliše se putem Yale Access aplikacije koja osigurava da se trenutni status može vidjeti u bilo kojem trenutku, a vrata mogu zaključati i otključati na daljinu

Piše: Danijel Jerković, prodajni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemiM; E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Yale, ponuđač opreme za sigurnost pametnih domova iz ASSA ABLOY Grupe, novi je član Boschevog ekosistema pametnih kuća. Integracijom Yaleove nagrađivane Linus pametne brave Bosch sada svim svojim korisnicima nudi rješenja pametnog pristupa njihovim domovima. Ovo pruža mnogo novih i praktičnih načina za integraciju ulaznih vrata u zgradu i stanove radi još veće udobnosti i sigurnosti u Boschevoj pametnoj kući.

 Pametni čuvar pametnog doma

Pametni dom počinje s pametnim vratima – a Yaleova Linus brava donosi upravo to. Može se postaviti bez ikakvih šarafa ili bušenja i kontroliše se putem Yale Access aplikacije. Ova funkcija osigurava da se trenutni status može vidjeti u bilo kojem trenutku, a vrata mogu zaključati i otključati na daljinu. Dodatna kontrola je moguća i glasovnom komandom pomoću Sirija, Google Assistanta i Alexe. Pametna vrata se po potrebi mogu otvoriti i fizičkim ključevima, a potrošači mogu aktivirati funkciju automatskog otključavanja pametne brave. Zahvaljujući geofencing funkciji, vrata će se automatski otključati kada im korisnik pristupi, što je posebno praktično za ljude koji se vraćaju kući s rukama punim kesa i pametnim telefonom u džepu.

Savršen partner za Linus pametnu bravu je Boscheva Eyes vanjska kamera, koja pažljivo nadzire sve pokrete oko ulaznih vrata. Čim otkrije kretanje, korisnik dobija obavijest putem Bosch Smart Home aplikacije, kao i mogućnost praćenja situacije uživo. Kako bi se osigurao optimalan rad kamere i pametne brave, usluga kontrole pristupa uskoro će biti dostupna u Smart Home aplikaciji. Yaleova Access aplikacija čak nudi pametne funkcije za dostavu pošiljki ili neočekivane goste, s mogućnošću dijeljenja privremenog virtuelnog ključa.

Optimizacija svakodnevnih aktivnosti

Uz integraciju s pojedinačnim Boschevim pametnim uređajima, alarmni sistem može se automatski aktivirati, a scenariji pokrenuti prema principu “ako, onda” prilikom zaključavanja vrata. U postavci “napuštanja kuće” uređaji kao što je Boscheva pametna utičnica ili rješenja za pametno osvjetljenje su isključeni. Brava se također može programirati da automatski zaključa ulazna vrata u određeno vrijeme, kao što je vrijeme za spavanje, omogućavajući stanarima da odu na spavanje osjećajući se sigurnim u svojim domovima.

 “S Yaleom smo pronašli pravog partnera za naša pristupna rješenja. Integracija Linus pametne brave optimalno upotpunjuje iskustvo korisnika Boschevog pametnog doma u segmentu sigurnosti i udobnosti”, kaže Christian Thess, generalni direktor Bosch Smart Homea. Thomas Moser, potpredsjednik Yale & Smart Residential odjela za EMEIA regiju, također pozdravlja saradnju: “Kao brend posvećen stalnom poboljšanju svojih proizvoda, zadovoljstvo nam je zbog dodavanja naše Linus pametne brave Boschevom sistemu pametnog doma. Kao dva dobro etablirana brenda u tehnološkom sektoru, vjerujemo da će Yale i Bosch zajedno dodati veliku vrijednost svakodnevnom životu korisnika. Uz našu kombinovanu stručnost u bravama i sigurnosti domova, nudimo rješenje za pametan pristup s Linus pametnom bravom, koju Bosch prodaje direktno kao dio njihovog sistema.”

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *