Automatizacija objekata

Zašto frogblue tehnologija?: Integracija, skalabilnost i performanse

Riječ je o inovativnoj njemačkoj tehnologiji za pametne zgrade koju je osmislio dr. Ralf Hinkel i njegov tim. Podsjećanja radi, ovaj tim je razvio i predstavio MOBOTIX-ov inteligentni sistem kamera namijenjen globalnom tržištu
Piše: Aleš Polajnko, direktor, ORG. TEND
E-mail: ales.polajnko@tend.si

Filozofija kompanije frogblue zasniva se na visokom nivou kvaliteta koji je podržan iznimnom fleksibilnošću i performansama, a po vrlo konkurentnoj cijeni. Skalabilnost frogblue sistema znači da rješenje može raditi sa samo jednom “žabicom” (npr. D2-2 inteligentno rješenje za prigušivanje rasvjete) ili sa stotinu njih. Zbog jednostavnosti ugradnje i uštede na kabliranju, koncept je savršen za renovirane objekte, kao i za nove zgrade. Fleksibilnost ove tehnologije omogućava ponudu rješenja za više različitih vertikala na svim nivoima.

Arhitektonske i građevinske firme
Projektantima rasvjete i arhitektima frogblue nudi platformu na kojoj mogu razvijati vlastite ideje i vizije bez obaveze da brinu o postavljanju kablova, dok je građevinskim kompanijama sada omogućeno učinkovito i pametno rješenje koje se može uvesti u zgradu u svakom trenutku jer ne zahtijeva kabliranje. Trgovcima nekretnina to je efikasan alat za poboljšanje i nadogradnju postojećih zgrada uz niža ulaganja i minimalnu invazivnost pratećih radova, ali i uz znatno povećanje vrijednosti imovine.

Poslovni prostori i napredno radno okruženje
Rasvjeta igra značajnu ulogu u procesu prodaje i poslovanja mnogih preduzeća jer kreira pozitivno iskustvo kod kupaca. Frogblue restoranima, lokalima, hotelima, autokućama i drugim poslovnim klijentima nudi rješenje koje je izuzetno fleksibilno i intuitivno i lako se može naknadno ugraditi. Također, frogblue kancelarijskim prostorima, pozivnim centrima i drugim korisnicima nudi priliku za kreiranje ugodnih radnih prostora koji su prihvatljivi ljudima i zadovoljavaju ekološke standarde. Koristeći sposobnost frogblue tehnologije da podrži interakciju različitih komponenti, sada je moguće kreirati ugodno okruženje za zaposlenike na osnovu optimalne kombinacije nivoa osvjetljenja, temperature, sjene itd. Ostvarivanje punog potencijala radnog mjesta povećava produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

Industrijski objekti
Industrijskim objektima na raspolaganju je rješenje koje će unaprijediti i pojednostaviti kontrolu proizvodnih pogona i podići nivo sigurnosti radnika i performansi te smanjiti zastoje. Frogblue nudi i set alata koji inteligentnu tehnologiju namijenjenu zgradama podižu na do sada neviđeni nivo interakcije, čime se olakšava uključivanje više komponenti poput osvjetljenja, ventilacije, kontrole vrata i alarmnih sistema unutar jednog projekta. Na kraju još treba istaći i to da zajedno sa svojim partnerom, kompanijom TEND, frogblue radi i na predstavljanju ovog rješenja u Jadranskoj regiji, kao i na pružanju svakog vida prodajne, tehničke i projektne podrške odabranim partnerima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *