Svijet Videonadzorni sistemi

Zdravo! UNV-ova nova serija LCD videozidova je službeno predstavljena! 

UNV sada nudi tri profila proizvoda za različite korisnike: popularni videozid, videozid za izvođače radova i videozid sa mini LED pozadinskim osvjetljenjem.

Patentirana tehnologija

1) Kvalitetnija slika: Uz ekskluzivnu patentiranu tehnologiju poboljšanja slike za potrebe industrije sigurnosti, sivi dio prikaza sada je jasnije vidljiv bez gubitka u svijetlom dijelu.

2) Inteligentna zaštita od pojave neželjenih obrisa: Ako se na LCD ekranu dugo vremena prikazuje statična slika, kod prebacivanja na druge slike bit će vidljivi tragovi one prethodne. Naša funkcija protiv pojave obrisa može neprimjetno pomjeriti sliku za 1-3 piksela na cijelom ekranu prema postavkama kako bi zaštitila aktivnost svih molekula tečnih kristala. Tako se efikasno rješava problem pojave neželjenih obrisa na ekranu.

3) Zaštita očiju od plavog svjetla: Ublažite opasnost od viška plavog svjetla kao što su suhe oči i osjećaj pečenja uzrokovan dugotrajnim gledanjem u ekran. Zaštita očiju se postiže kroz smanjenje energije spektra plave svjetlosti.

4) Automatsko skaliranje slike: Naša funkcija automatskog skaliranja slike nudi podešavanje i kompenzaciju prikaza kroz prikupljanje informacija o modelu i dimenzijama. U poređenju sa ručnim podešavanjem, moguće je značajno poboljšati efikasnost konfiguracije i smanjiti zavisnost od instalatera.

5) Napredno napajanje i zaštita velikog ekrana: Kada se cijeli TV zid uključi ili isključi istovremeno se oslobađa velika količina energije koja lako može uzrokovati oštećenje opreme. UNV ekran za videozid podržava sekvencijalno prebacivanje, što smanjuje oslobođenu električnu energiju i čini je sigurnijom i stabilnijom.

Mini LED pozadinsko osvjetljenje za videozid

 Uniview je svojim industrijskim i komercijalnim korisnicima predstavio i ultra tanki LCD ekran s tehnologijom mini LED pozadinskog osvjetljenja. U pitanju je model MW5355-TP3-D.

U poređenju sa standardnim proizvodima, broj kristala i segmenata pozadinskog osvjetljenja je sada udvostručen za najbolji mogući prikaz pravih boja. Tu su i odlične performanse kao i duži vijek trajanja i manja potrošnja energije.

1) Detaljna particija: Višestruko povećanje broja particija nudi znatno detaljnije lokalno podešavanje pozadinskog osvjetljenja. Svjetlina istaknutog dijela na slici može se postaviti na maksimum, dok se svjetlina tamnog dijela može smanjiti ili čak isključiti kako bi se postigao najbolji kontrast i uštedjela energija.

2) Visoka svjetlina: Mini LED se koristi kao pozadinsko osvjetljenje, tako da je više mini LED kristala integrirano na istom ekranu, a svjetlina je veća od one kod običnog videozida.

3) Visok dinamički kontrast: Kada dio ekrana treba da prikaže crnu boju, manji dio pozadinskog osvjetljenja može se prigušiti ili čak isključiti kako bi se dobila čišća crna boja i znatno poboljšao kontrast.

Primjene

LCD videozid ima dvije glavne primjene.

Prva se tiče kontrolnih soba. Može da radi u kombinaciji sa VMS-om, tastaturom itd. Na taj način zaposleni mogu da koriste videozid za praćenje situacije u okruženjima kao što su sigurni gradovi, parkovi i dr.

Druga primjena je marketing. Videozid se preporučuje za upotrebu u restoranima, supermarketima, zgradama, bankama, tržnim centrima i drugim okruženjima u kojima se prezentiraju informacije.

Za više informacija posjetite www.uniview.com

Za poslovne upite, kontaktirajte nas na chengchao@uniview.com

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *