Regija

A1 Slovenija distributer Cambium Networksa za Sloveniju

Telekomunikacijska kompanija A1 Slovenija započela je saradnju s Cambium Networksom, proizvođačem profesionalnih radijskih širokopojasnih i enterprise Wi-Fi rješenja.

Kao distributer za slovensko tržište, A1 Slovenija u svoju je ponudu uvrstila profesionalna Wi-Fi rješenja i prekidače, cyber sigurnost i rješenja za povezivanje između dvije ili više lokacija u frekventnim opsezima od 5 GHz i 60 GHz, čime se osigurava kapacitet do 5,5 Gbps.

“Cambium Networks je idealan partner za nas, jer njihova profesionalna radiokomunikacijska rješenja nadopunjuju naš portfolio mrežnih rješenja. Tako ćemo postojećim i novim partnerima moći ponuditi još sveobuhvatniju ponudu uz kvalitetnu lokalnu podršku i stručnost Cambiumovog tima”, rekla je Sergeja Cvelfer, voditeljica odjela za distribuciju i implementaciju ICT rješenja u A1 Sloveniji.

 Rješenja Cambium Networksa uključuju profesionalne 802.11 Wi-Fi Access Point uređaje za javne pristupne tačke u hotelima, gradovima, prodavnicama i aerodromima te IP radijske modeme za UHF 450 MHz opseg (industrijski IoT, SCADA aplikacije, telemetrija), koji će uglavnom biti od interesa elektrodistribucijama, vodovodima i kompanijama koje upravljaju naftnim i gasnim platformama i automatizacijom procesa.

Važan segment u ponudi su i profesionalne mikrotalasne konekcije u tačka-tačka i tačka-više tačaka konfiguracijama, najčešće za projekte videonadzora i povezivanje više lokacija na centralnu lokaciju.

Pristup “ONE Network” Cambium Networksa pomaže u pojednostavljenju operacija pružanjem sigurnog IT iskustva koje transformiše različite dijelove mreže u jedinstvenu arhitekturu. Platforma kombinuje profesionalna Wi-Fi rješenja, mrežnu sigurnost, SD-WAN i povezanost putem fiksne bežične širokopojasne infrastrukture kojom se upravlja pomoću jednog interfejsa cnMaestro platforme.

Administratori mogu upravljati višestrukim mrežnim elementima od ruba do oblaka uz zajedničku vidljivost, pravilnike, sigurnost mreže i alate za rješavanje problema, omogućavajući IT osoblju da automatizira i optimizira iskustva krajnjih korisnika.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *