Kontrola pristupa

CLIQ Go programibilni sistem ključeva pojednostavljuje kontrolu pristupa za mala preduzeća

CLIQ Go sistem za upravljanje pristupom pomoću ključeva dizajniran je da unaprijedi sigurnost u malim i srednjim preduzećima (SMB). To je novi način da instalateri brava i poslovni menadžeri rade zajedno na obostranu korist.

U tipičnom malom i srednjem preduzeću, budžet se neće mijenjati zbog potrebe za sigurnosnim odjelom ili namjenskim menedžerom objekata. Ipak, sigurnosni zahtjevi i problemi s upravljanjem ključevima ne razlikuju se od onih s kojima se suočavaju multinacionalne kompanije.

CLIQ Go pomaže preduzećima da unaprijede svoju sigurnost i efikasno upravljaju pristupom bez stresa. Sistem uključuje upravljanje mobilnim pristupom preko namjenske CLIQ Go aplikacije za pametne telefone.

„Dizajnirali smo CLIQ Go da bude brz za instalaciju, kao i jednostavan za korištenje i administriranje“, kaže Stephan Schulz, CLIQ menadžer proizvoda u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA. „Kao kompanija, imamo dugu tradiciju inoviranja i proizvodnje sistema zaključavanja pomoću ključeva, kako elektronskih tako i mehaničkih. CLIQ Go je još jedna ključna etapa u dugom nizu ASSA ABLOY inovacija.”

Jednostavno upravljanje pristupom

Tri osnovne komponente čine CLIQ Go sistem. Vrata i druge vrste prolaza zaštićeni su nizom bežičnih cilindara za zaključavanje. Korisnici lokacije otključavaju vrata pomoću programabilnog CLIQ ključa. Radi praktičnosti, jedan ključ sadrži sve pojedinačne dozvole pristupa.

U konačnici, poslovni direktor ili pomoćnik administratora mogu elektronski upravljati pristupom preko računarskog programskog alata ili raditi isto u pokretu preko namjenske aplikacije za pametne telefone.

CLIQ cilindri odgovaraju svim vrstama unutrašnjih i vanjskih vrata. Budući da se svaki CLIQ cilindar za zaključavanje napaja baterijom unutar programabilnog ključa, CLIQ se može brzo postaviti bez kablova ili mrežnog napajanja. Instalater jednostavno zamijeni postojeći cilindar CLIQ uređajem za šta mu je potreban samo jedan šaraf.

Aplikacija CLIQ Go upravlja sistemom zaključavanja s bilo kojeg mjesta, što sigurnosnom administratoru nudi veću fleksibilnost. Ako je novom zaposleniku npr. potreban pristup serverskoj prostoriji, jednostavno je unijeti izmjene preko aplikacije i poslati nove dozvole sistemu preko oblaka. Izdavanje, opoziv ili izmjena prava pristupa korisnika su maksimalno pojednostavljeni.

„CLIQ Go transformiše vaš telefon u sigurnosnu platformu za snažan sistem kontrole pristupa,“ dodaje Stephan. „Vaše prostorije su sigurnije jer korisnici ključeva mogu ući samo u konkretne prostorije ili u određeno vrijeme. Svi događaji otključavanja se evidentiraju, što ubrzava istragu o incidentima.”

 Ušteda vremena za preduzeća, novi izvor prihoda za instalatere brava

 CLIQ Go malim preduzećima nudi i priliku da se oslone na stručnost lokalnog instalatera brava ili sigurnosnog partnera i uštede dodatno vrijeme za upravljanje sigurnošću.

Da bi se postavljanje bilo jednostavnije, klijent ne mora instalirati nikakav softver. Sveobuhvatno mehaničko kodiranje za sve sisteme pomaže instalaterima brava da vode evidenciju o svim ključevima i cilindrima.

Za upravljanje poslovnim sistemom, instalater jednostavno programira i konfigurira novi ključ pomoću CLIQ Express softvera. Dozvole se šalju preduzeću putem oblaka.

„Partnerstvo sa malim i srednjim preduzećima distributerima na ovaj način nudi dodatni izvor prihoda odnosno izdavanje, programiranje i slanje novih ključeva po potrebi“, objašnjava Stephan. „Za instalatere brava koji svoju stručnost žele pokazati i u budućnosti, CLIQ Go je pametan način pružanja podrške malim i srednjim preduzećima.”

Da biste saznali kako CLIQ Go može unaprijediti vaše poslovanje, preuzmite besplatni vodič za rješenja na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq-go

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *