Svijet

Advanced imenovao novog direktora prodaje

Gary Craig novi je direktor prodaje u kompaniji Advanced, jednom od globalnih lidera u proizvodnji protivpožarnih sistema.

Craig je odveć poznata ličnost u industriji zaštite od požara. Posljednjih 35 godina proveo je u tom sektoru, obnašajući više liderskih pozicija kod nekoliko ključnih proizvođača. U Advanced prelazi s pozicije globalnog direktora prodaje u Johnson Controlsu, gdje je bio zadužen za povećanje rasta i saradnju s kupcima u okviru više prodajnih kanala. U novoj ulozi u Advancedu bit će odgovoran za ubrzanje rasta na britanskom i međunarodnom tržištu.

“Iskustvo Advanceda u proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih, pouzdanih i jednostavnih protivpožarnih centrala je bez premca i zato sam oduševljen što ću se moći uključiti za vrijeme tako snažnog rasta na britanskom i drugim tržištima. Radujem se što ću na tim temeljima raditi s prodajnim timom, koji ima veliko znanje i iskustvo i koji izuzetno cijene naši kupci i krajnji korisnici. Ključni fokus za mene bit će razvoj novih tržišta i prodajnih kanala, uz stalno nastojanje da poboljšamo iskustvo naših kupaca u svakoj dodirnoj tački. Ubrzan razvoj novih proizvoda i fokusiranje na digitalno umrežavanje i cloud platforme dovest će Advanced u dobru poziciju da iskoristi nove tehnologije i ostane na čelu naše industrije”, kaže Craig.

Promet kompanije Advanced u 2019. povećao se za 20 posto na 25 miliona funti zahvaljujući jakom rastu u Evropi, Azijsko-pacifičkoj regiji i Australiji.

Izvršni direktor Pete Browitt rekao je: “Gary je odličan dodatak našem rukovodstvu. Njegovo imenovanje bez sumnje će donijeti vrijednost i zamah strateškom pravcu poslovanja. Njegovo bogato međunarodno iskustvo i stručnost u prodaji pomoći će nam da poslovanje u područjima kao što su odnosi s kupcima i strategija rasta podignemo na viši nivo.”

Advanced, kompanija u vlasništvu Halma PLC-a, štiti širok spektar prestižnih objekata širom svijeta, od londonskog poslovnog nebodera Shard do Međunarodnog aerodroma u Abu Dhabiju i Sands Point rezidencijalnog kompleksa u Miamiju. Halma je globalna grupa kompanija koje razvijaju tehnologije za sigurniju, čišću i zdraviju budućnost.

Advanced je jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema. Zbog funkcionalnosti, kvaliteta i jednostavnosti upotrebe njegovi proizvodi koriste se širom svijeta, od manjih instalacija s jednom centralom do velikih, koje se prostiru na više lokacija. Advanced u ponudi ima sisteme za otkrivanje požara, multiprotokolne protivpožarne centrale, kontrolu gašenja vatre, protivpožarno alarmiranje i sisteme za upravljanje lažnim alarmima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *