Svijet

Nova uprava Vivoteka

Vivotek je nedavno održao godišnji skup dioničara, na kojem je izabran novi Odbor direktora. Devet će direktora voditi kompaniju u narednom periodu: Bill Lo, Simon Chang, Judy Wang, Zoe Cherng, Owen Chen, Eddy Lan, Ji-Ren Lee, Sin-Hui Yen i Chung-Yang Huang. Potonje troje djelovat će u Odboru kao nezavisni.

Nakon toga je održan prvi sastanak. Odbor je za predsjednika Upravnog odbora Vivoteka izabrao Billa Loa, generalnog direktora ogranka kompanije Delta za automatizaciju objekata. Prije nego što se toj kompaniji pridružio 2017. godine, radio je u IBM-u više od dvadeset godina na međunarodnom poslovnom razvoju, pružanju usluga korisnicima i povećanju mogućnosti koordinacije.

Osim njega, operativni tim Vivoteka činit će Alex Liao, William Ku i Gordon Chen. Novi tim će voditi Vivotek, raditi na unapređenju korporativnog upravljanja i postizanju dugoročne održivosti kompanije.

Bivši predsjedavajući Owen Chen, osoba s velikim iskustvom u istraživanju i razvoju telekomunikacija, osnovao je Vivotek 2000. godine. Pod njegovim vodstvom kompanija je postala proizvođač IP videonadzornih sistema s fokusom na tri osnovne tehnologije: video, glas i komunikaciju. Insistirao je da se sva istraživanja, razvoj, dizajn i proizvodnja odvijaju na Tajvanu, razvivši praksu proizvodnje vlastite marke (OBM) i proizvodnje vlastitog dizajna (ODM) od samog početka. Vivotek je proširio poslovanje u više od 116 zemalja, osnovao podružnice u šest država te prerastao u globalnu kompaniju sa 1000 zaposlenih i jedinu tajvansku među prvih 20 na globalnom tržištu sigurnosti.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *