Svijet

ASSA ABLOY i LG dogovorili saradnju

Kompanija ASSA ABLOY Entrance Systems potpisala je memorandum o razumijevanju s LG Electronicsom, jednom od vodećih kompanija za potrošačku elektroniku i napredne ekrane, kućanske aparate i multimedijalne sisteme. Cilj saradnje je razvoj visokokvalitetnih automatskih kliznih vrata opremljenih LG-ovom Transparent OLED digitalnom tehnologijom.

Prema dogovoru, ASSA ABLOY i LG sarađivat će u kreiranju inovativnog prvoklasnog rješenja koje će predstavljati kombinaciju LG-jeve napredne OLED tehnologije zaslona i najprodavanijih automatskih kliznih vrata kompanije ASSA ABLOY.

“Vrata neće ponuditi samo prikladan, beskontaktni i automatiziran pristup”, kaže Mikael Carleson, direktor rješenja u sektoru vrata. “Ona će predstaviti i nove mogućnosti za napredne klijente u maloprodaji, komercijalnim zgradama i preduzećima jer će moći prikazivati oglase, poruke i čestitke kupcima, posjetiocima ili zaposlenima koji ulaze u zgradu ili određenu zonu.”

Nova automatizirana staklena klizna vrata kompanije ASSA ABLOY imaju ugrađenu mogućnost digitalnog oglašavanja na zastakljenim vratima i moći će projicirati slike i videozapise visoke definicije. Kombinirat će LG-jevu Transparent OLED tehnologiju za oglašavanje (model 55EW5G) i Supersign Solution za integrisano upravljanje sadržajem. Budući da su znatno prozirnija od sličnih LCD ekrana, vrata će se neprimjetno i prirodno uklopiti u svoje okruženje i precizno prikazivati boje s izuzetnom osvijetljenošću i visokim kontrastom. Proizvod će ponuditi i izvrsnu trajnost i naprednu sigurnost zahvaljujući robusnom dizajnu s kaljenim staklom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *