Kontrola pristupa

Kako su francuski muzeji ojačali sigurnost pomoću eCLIQ elektronskih brava i pametnih ključeva

Dva muzeja, jedinstveno sigurnosno okruženje. Ranije se na upravljanje pristupom u muzejima trošilo mnogo vremena i sredstava. Kao rješenje za jednostavnije upravljanje pristupom poslužio je eCLIQ, elektronski sistem zaključavanja. Ova tehnologija se oslanja na cilindre koji se jednostavno postavljaju i programabilne ključeve na baterije.

Muzeji Thiepval u sjevernoj Francuskoj tražili su pouzdanu i sigurnu kontrolu ulazaka i izlazaka kako bi onemogućili krađe u svojim prostorijama. Pri tom je bilo neophodno omogućiti i korisničko upravljanje pristupnim pravima kako za interne, tako i za vanjske korisnike. Tražio se sistem koji će se lako nositi sa promjenama, proširenjima i radom na dvije lokacije, odnosno rješenje kojim bi se uklonila potreba za promjenom svih cilindara kada neki zaposlenik izgubi ključ.

Sada su i Historijski i Thiepval muzej opremljeni sa 52 eCLIQ cilindra za zaključavanje na obje lokacije. Rješenje kojim se upravlja ključem eCLIQ nudi lakše upravljanje pristupom, uključujući jednostavno aktiviranje i deaktiviranje ključeva i brže upravljanje pravima pristupa i rasporeda za spoljne dobavljače i ugovarače. Objedinjeni sistem sada upravlja pristupom na obje lokacije.

Svaki ovlašteni korisnik ključa sa sobom nosi jedan ključ na baterije koji je programiran samo sa korisniku prilagođenim dozvolama za pristup. Uz eCLIQ, ključevi koji nestanu se brzo poništavaju i tako se smanjuju rizici povezani s gubitkom ili krađom ključa. U svakom trenutku, upravitelji objekata mogu pristupiti evidenciji kako bi provjerili ko je koristio koju bravu i kada.

Dizajniran za muzejsku sigurnost

U oba muzeja instalirano je 40 izdržljivih, kompaktnih i vodootpornih eCLIQ ključeva, od kojih je 19 već dodijeljeno redovnim korisnicima. Ovi Bluetooth ključevi dostupni su i zaposlenicima i ugovaračima, pri čemu se potonjim pomaže da se lakše odazovu na poziv kada su potrebni na licu mjesta.

Instaliranje eCLIQ sistema omogućilo je sigurnosnim timovima da kvalitetnije nadgledaju pružatelje usluga i njihovo kretanje izvan i između objekata. Direktorima muzeja sada je jednostavno ograničiti prava pristupa izvođačima radova prema dužini trajanja zadatka, bilo da se on ponavlja ili da je jednokratni.

Ugradnja eCLIQ sistema zaključavanja bila je jednostavna i nije podrazumijevala postavljanje kablova. Muzejsko osoblje je samostalno izvelo instalaciju. Jedna trening sesija s administratorskim softverom bila je dovoljna da se upoznaju sa novim sistemom.

Održavanje eCLIQ komponenti je takođe jednostavno: integrirani spremnik maziva garant je da cilindrima nije potrebno održavanje sve dok ne prođe 200 000 ciklusa. AES enkripcija, brza obrada i efikasno upravljanje energijom tehnologije su koje podržava eCLIQ čip. Kad se baterija ključa isprazni, ista se lako zamjenjuje bez alata.

„Veoma sam zadovoljan rješenjem eCLIQ“, kaže M. Guyot, tehnički i sigurnosni menadžer u Historijskom i Thiepval muzeju. „Danas promoviram ovo rješenje drugim ljudima. Održao sam i prezentaciju Generalnom vijeću Somme kako bih pokazao efikasnost i jednostavnost rješenja eCLIQ“.

„Kao korisnički klijenti, obično pokušavamo pomoći u poboljšanju proizvoda, ali u ovom slučaju nismo imali što reći!“

Preuzmite besplatan vodič za eCLIQ rješenja sa https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq-museums

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *