Vatrodojava

Advanced štiti uglednu bugarsku banku

Advanced je jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema: kompletnih vatrodojavnih sistema, centrala s više protokola, sistema za gašenje vatre i alarmiranje u slučaju požara te sistema za sprečavanje pojave lažnih alarma
Piše: Jeremy Mountain, šef Odjela za odnose s javnošću, Advanced
E-mail: jmountain@advancedco.com

Inteligentni protivpožarni sistemi kompanije Advanced odabrani su za zaštitu glavne podružnice jedne od vodećih bugarskih banaka DSK. Banka je osnovana 1951. godine, a privatizovana 2003, od kada i postaje jedna od najvećih bankarskih grupa u Bugarskoj te osvaja više nagrada za svoje usluge i pouzdanost. Nakon obnove i dogradnje vodeće podružnice u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, Advancedov dugogodišnji partner FireTech Engineering dizajnirao je novi sistem, koji uključuje napredni protivpožarni sistem Axis EN (EN54), tri ExGo protivpožarne centrale i IP izlaz za daljinsko upravljanje i nadzor preko interneta.

Axis EN i ExGO
Stoyan Grozdanov, glasnogovornik FireTech Engineeringa, o tome kaže: “Izabrali smo sistem kompanije Advanced jer su Axis EN i ExGo postali industrijska mjerila za protivpožarne alarme i sisteme gašenja. Centrale su jako pouzdane, a zbog važnosti ove podružnice bio nam je potreban visok nivo sigurnosti i pouzdanosti, uz zaštitu od pojave lažnih alarma i intuitivan interfejs za programiranje i nadzor.” Axis EN je odobren prema segmentima 2, 4 i 13 standarda EN54 i može se koristiti u jednosmjernom formatu jedne centrale ili se jednostavno podesiti za rad s brzim mrežama sa 200 čvorišta i višestrukom petljom, koje pokrivaju ogromne površine. Jednostavnost instalacije i podešavanja, širok raspon perifernih uređaja te ožičeni i bežični uređaji čine ovaj sistem prilagodljivim gotovo svakom vidu primjene. ExGo centrale za gašenje požara dizajnirane su za zaštitu osjetljivih i strateških resursa kao što su serverske prostorije, podatkovni centri, kontrolne sobe te historijske i kulturne zbirke. Pogodne su za gotovo sve primjene koje uključuju mogućnost pojave poplava i uključuju cijeli spektar kontrolnih opcija i uređaja. Podržavaju standard EN54, odnosno njegove segmente 2, 4 i 13, kao i EN12094-1, i jedan su od prvih sistema koji kombinira navedene standarde sa EN12094 u jednom rješenju. ExGo se može integrisati s Advancedovim Axis EN vatrodojavnim sistemom i bilo kojim alarmnim sistemom drugih proizvođača.

Primjer uspješne saradnje
“DSK banka u Sofiji je odličan primjer ugledne finansijske institucije koju sada štiti kompanija Advanced i rezultat je našeg vodstva u oblasti proizvoda proizvode i stručnosti naših partnera”, rekao je Vladimir Zrnić, Advancedov regionalni menadžer prodaje za Južnu Evropu. Inače, kompanija je u vlasništvu grupacije Halma i štiti prestižne i ugledne lokacije širom svijeta, od londonskog Sharda do međunarodnog aerodroma u Abu Dhabiju ili historijskih znamenitosti kao što je Aja Sofija u Turskoj. Advanced je jedan od svjetskih lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema koje krase vrhunske performanse, kvalitet i jednostavnost korištenja. Njegovi proizvodi uključuju kompletne vatrodojavne sisteme, centrale s više protokola, sisteme za gašenje vatre i protivpožarno pozivanje te sisteme za sprečavanje pojave lažnih alarma.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *