Tehnologija i proizvodi Vatrodojava

Inteligentna rješenja za gašenje požara iz Siemensa

Sinorix 1230 je učinkovito, inteligentno i čisto rješenje za gašenje požara, koje se posebno ističe kod rizičnih elektronskih i električnih uređaja. Ne uzrokuje štetu i ne ostavlja trag na osjetljivoj opremi, pa je idealan za gašenje požara u podatkovnim centrima, serverskim sobama, telekomunikacijskim sistemima, električnim instalacijama i čistim sobama

Naš svijet se mijenja i tjera nas da razmišljamo na novi način i uskladimo se spram demografskih promjena, urbanizacije, globalnog zagrijavanja i nestašice resursa. Maksimalna učinkovitost je postala prioritet, i to ne samo u segmentu energije. Osim toga, kontinuirano raste i potreba za sigurnošću i zaštitom. Siemens nudi rješenja za njih.

Napredno rješenje

Sinorix 1230 djeluje brzo i vrhunski učinkovito, čime se štiti vrijedna imovina, a da pri tome samo gašenje nema negativan utjecaj na okoliš. Predstavlja odličan izbor za zaštitu vrijedne imovine, poslovnih procesa i ljudi. Temelji se na ekološkom agensu za gašenje požara 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection Fluid, uz koji se koristi 42-bar tehnologija iz Siemensa, što je garant najviše tehničke produktivnosti i fleksibilnosti. Ono omogućava brze, sigurne i automatizirane intervencije i tako sprečava gubitak podataka i garantuje kontinuitet poslovanja.

Brzo, učinkovito i ekonomično

Visoka učinkovitost Sinorix 1230 sistema omogućava korištenje niske koncentracije tvari za gašenje požara. Tekućina Novec 1230  nudi najnižu koncentraciju ove tvari od svih trenutno odobrenih agenasa. Zbog toga je moguće projektovati kompaktne sisteme, kojim će trebati manje prostora za instalaciju i postavljanje cilindra.

Vrhunska fleksibilnost projektovanja

Tehnologija visokog pritiska iz Siemensa omogućava visoku fleksibilnost prilikom samog projektovanja. Ona podržava instalaciju višesektorskih sistema i obimnih i kompleksnih cjevovodnih mreža.

Inovativno i bezopasno 

Tekućina Novec 1230 nije korozivna i ne provodi električnu energiju, što znači da ne oštećuje imovinu. Bezopasna je i po ljudsko zdravlje, što je čini idealnim izborom za prostorije u kojima ljudi često borave. Agens je netoksičan, nezapaljiv i neeksplozivan i ne podliježe regulatornim zabranama ili ograničenjima. Također, ne utječe štetno ni po ozonski omotač, jer ima prilično kratak vijek trajanja u atmosferi (3–5 dana) te nizak potencijal za globalno zagrijavanje. To znači da je u skladu s Protokolom iz Kyota isključena s liste stakleničkih plinova. Sinorix 1230 s tekućinom Novec 1230 radi u skladu s EN standardima i smjernicama, za što posjeduje i adekvatne certifikate poput Vds, CNPP i drugih.

Primjene

Standardne aplikacije i primjene Sinorix 1230 rješenja su podatkovni centri i serverske sobe, telekomunikacijski sistemi, sobe s električnim instalacijama, ostave, vojna skladišta i općenito čiste sobe.

Najvažnije karakteristike

  • Najveća učinkovitost  u gašenju požara i fleksibilnost prilikom projektovanja
  • Optimalna zaštita električne i elektronske opreme
  • Učinkovita tehnologija visokog pritiska iz kompanije Siemens
  • Vrijeme ispuštanja 10 sekundi za brzo gašenje
  • Kompaktan sistem pomoću kojeg se štedi na prostoru
  • Ne provodi električnu energiju, ne ostavlja tragove
  • Bezopasan za ljude s najvišim stepenom zaštite
  • Inovativan, učinkovit i ekološki

O firmi Arcus

Arcus d.o.o. specijaliziran je u oblasti tehničke zaštite objekata, od ideje do realizacije i održavanja sistema. Od 1999. godine uspješno je realizovao veliki broj malih, srednjih i velikih projekata. Uslugom pokriva sve faze vezane za sisteme tehničke zaštite objekata kao što su: priprema za projektovanje, projektovanje sistema, tehničko savjetovanje, projektantski konsalting, instaliranje sistema tehničke zaštite, održavanje sistema u garantnom i postgarantnom roku, redovno zakonsko ispitivanje sistema itd. Visokokvalificirano osoblje svojim znanjem i iskustvom garancija su pružanja kvalitetnih usluga u oblasti poslovanja. Kao Siemens solution partner, Arcus je ovlašten za distribuciju Sinorix 1230 sistema.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *