Svijet

Advancis prepoznat po inovacijama i istraživanju

Njemačko udruženje “Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft” dodijelilo je Advancisu priznanje “Inovacije kroz istraživanje 2022/2023.” namijenjeno istraživačkim kompanijama za njihovu posvećenost i odgovornost koju preuzimaju za državu i društvo. Priznanje se dodjeljuje kompanijama koje učestvuju u dvogodišnjem istraživanju o razvoju njemačke privrede.

“Veoma smo zadovoljni zbog ovog priznanja. Inovacije i istraživanja su važne komponente naše korporativne filozofije. Nagrada je dokaz naše uloge pokretača inovacija u sigurnosti i upravljanju zgradama nezavisnom od dobavljača”, kaže David Teppe, šef strateških alijansi u Advancisu. S više od 2.000 realizovanih instalacija širom svijeta, Advancis Software & Services sa sjedištem u Langenu blizu Frankfurta na Majni je među tržišnim liderima u PSIM-u, softveru za upravljanje sigurnosnim informacijama.

Pored vlastitog razvojno-istraživačkog rada, Advancis trenutno učestvuje u istraživačkom projektu “SPELL”, koji finansira njemačko Savezno ministarstvo za ekonomska pitanja i klimatske mjere. SPELL je skraćenica za “Semantičku platformu za inteligentno donošenje odluka i podršku u kontrolnim i kriznim centrima”. Cilj ovog projekta je korištenje vještačke inteligencije radi brže reakcije na krize (npr. velike incidente, pandemiju, prirodne katastrofe ili nestanak struje na širem području), slanja hitne pomoći i provođenja mjera snabdijevanja stanovništva.

“U okviru SPELL projekta, u narednim godinama ćemo s našim projektnim partnerima razvijati rješenja prilagođena budućim potrebama. Naš fokus je na integraciji, harmonizaciji i korištenju senzorskih podataka iz sigurnosti i upravljanja zgradama, kao i komunikacijske i informacijske tehnologije”, objašnjava David Teppe.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *