Industrija / Proizvodnja Komunikacije i prijenos Maloprodaja Objekti Softveri Uredi / Korporacije

Aikom: Inovativna rješenja za poslovne potrebe

Sigurnost je glavni prioritet u sve složenijim i dinamičnijim poslovnim okruženjima. Motorola je provela anketu čiji rezultati pružaju detaljan pregled sigurnosnih potreba preduzeća. U izvještaju su navedene osnovne smjernice, inovativna rješenja i napredne tehnologije za rješavanje poslovnih izazova u različitim industrijama

Piše: Marko Peica, direktor prodaje za Jadransku regiju, Katar, Tursku i Grčku, Aikom International; E-mail: marko.peica@aikominternational.com

Poslovno okruženje je raznoliko i složeno, pri čemu se različite industrije suočavaju sa specifičnim izazovima. Međutim, potreba za integrisanom komunikacijskom tehnologijom je univerzalna. Kako bi došla do pravih odgovora, Motorola Solutions je intervjuisala više od 370 predstavnika kompanija u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi iz oblasti zdravstva, maloprodaje, ugostiteljstva, proizvodnje, transporta i logistike.

Brza komunikacija ključna za sigurnost poslovanja

Izvještaj otkriva da je instantna komunikacija od kritične važnosti, a 70% ispitanika je smatra najvažnijom. Zaštita radnika i posjetitelja sigurnosnim sistemima jednako je važna. Njeni glavni prioriteti su automatska upozorenja – radi sprečavanja potencijalnih nesreća, efikasno upravljanje hitnim slučajevima i mogućnost obavještavanja radnika bilo gdje, na lokaciji i van nje, pomoću jednog komunikacijskog sistema.

U istraživanju su također naglašeni značajni izazovi za sisteme glasovne i video komunikacije u kompanijama, uključujući potrebu za pouzdanom pokrivenošću na velikim lokacijama, dužim trajanjem baterije (42%) i boljim kvalitetom zvuka (36%). U tom smislu, digitalni dvosmjerni radioaparati i uređaji se pojavljuju kao poželjan izbor, jer nude vrhunski kvalitet zvuka, veću pokrivenost i duže trajanje baterije.

Rast upotrebe videonadzora

Nesigurnim na radnom mjestu osjeća se 29% ispitanika, ali 30% kompanija i tvornica uključenih u istraživanje još nema adekvatne sigurnosne alate. Ako videonadzor usvoji 34% sudionika, budućnost se čini orijentirana na široku upotrebu nosivih kamera, a 30% je spremno investirati u ovu tehnologiju u idućih pet godina.

Kako bi se suočila s ovim izazovima, Motorola je predstavila napredna rješenja. MOTOTRBO Ion je hibridni, pouzdan, izdržljiv i tehnološki napredan uređaj koji kombinira funkcije dvosmjernog radija i pametnog telefona s čitanjem bar kodova. MOTOTRBO R7 i WAVE PTX pružaju kristalno čistu komunikaciju i povezivanje na velikim udaljenostima, dok je VB400 nosiva kamera bitna kao alat za prikupljanje dokaza. Interoperabilnost ovih Motorolinih uređaja s videonadzornim sistemima čini upravljanje cjelokupnim sistemom sigurnosti i zaštite u kompanijama fluidnim i centraliziranim.

Aikom ima rješenje

Ukoliko želite implementirati neke od ovih vrhunskih tehnologija u svom preduzeću, kontaktirajte Aikom International, distributera specijaliziranog za umrežavanje, profesionalne radiokomunikacije i videonadzorna rješenja kompanije Motorola Solutions. Više informacija možete dobiti i preko web-stranice www.aikominternational.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *