Svijet

Akvizicijom do drugog mjesta na turskom tržištu

Securitas je akvizirao još jednu evropsku sigurnosnu kompaniju – Tepe Güvenlik. Turski ponuđač elektronskih sigurnosnih rješenja postao je dio švedskog giganta za deset miliona eura.

Tepe Güvenlik je u 2020. ostvario godišnju prodaju u iznosu 8,5 miliona eura, ima 250 zaposlenika i posluje uglavnom na području Ankare i Istanbula, gdje im je smješten operativni centar i servis. Kompanija je specijalizirana za elektronska sigurnosna rješenja, alarmne sisteme i monitoring za mala i srednja preduzeća i stambene objekte. Do sada je ostvarila više od 50.000 poslovnih kontakata, što je značajan dodatak Securitasovoj bazi kontakata u Turskoj.

“Bila je ovo jedinstvena prilika za akviziciju na turskom tržištu protivprovale, koja će učvrstiti Securitasovu poziciju na ovom prostoru. Zadovoljstvo nam je uputiti dobrodošlicu Tepeovom iskusnom timu i radujemo se daljem širenju i donošenju inovacija i rješenja našim klijentima. Ovo je strateška prekretnica za naše poslovanje u Turskoj, koja znatno jača naša sigurnosna rješenja i povećava utjecaj na tržištu elektronske sigurnosti u zemlji”, rekao je Peter Karlströmer, šef sigurnosnih usluga Securitasa za Evropu.

Akvizicija će, prema očekivanjima, biti okončana u trećem kvartalu 2021. godine.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *