Uncategorized

Allied Telesis: Pametno i efikasno upravljanje mrežom

Allied Telesis IE220 je kompaktni i visokokvalitetni Ethernet prekidač (switch), koji se ističe brojnim naprednim funkcijama. Među njima je kompatibilnost s PoE++ i Hi-PoE++, koji odgovara zahtjevima naprednijih videonadzornih sistema za jačim napajanjem

Piše: Veljko Dubljević, prodajni menadžer za Allied Telesis za Jugoistočnu Evropu, Ingram Micro; E-mail: veljko.dubljevic@ingrammicro.com

IE220 serija switcheva dolazi s više Gigabit Ethernet portova koji omogućuju brzi prenos podataka, što je idealno za prenos velikih datoteka, streaming video-sadržaja i online igre. Takođe podržava Power over Ethernet (PoE), što znači da može napajati uređaje poput IP kamera ili bežičnih pristupnih tačaka bez dodatnih napojnih kablova. Ovaj switch nudi napredne sigurnosne karakteristike kao što su VLAN (Virtual Local Area Networks) i QoS (Quality of Service), što pomaže u obezbeđivanju sigurnosti i kvaliteta mrežnog saobraćaja, te poseduje funkciju upravljanja energijom kako bi se smanjila potrošnja struje i troškovi.

 Nastavak inovacija u mrežnom napajanju

S intuitivnim grafičkim interfejsom i jednostavnom konfiguracijom Allied Telesis IE220 omogućuje korisnicima da brzo postave i upravljaju svojom mrežom. Svojom pouzdanošću i dugotrajnošću ovaj switch je odličan izbor za sve koji traže visokokvalitetno rešenje za svoje mrežne potrebe.

Kako sve više uređaja postaje pametno i povezano, a mrežna infrastruktura igra ključnu ulogu u podržavanju ove transformacije, Allied Telesis je predstavio i novu Hi-PoE++ (ili High-Power over Ethernet Plus Plus) tehnologiju. Ovaj standard označava korak napred u pružanju energetske efikasnosti i snage za uređaje povezane putem Ethernet mreže. Hi-PoE++ predstavlja evoluciju PoE tehnologije, gde je tradicionalni PoE omogućavao isporuku ograničene snage uređajima, a Hi-PoE++ sad podiže lestvicu omogućavajući isporuku i do 90 vati po portu.

Prednosti Hi-PoE++ tehnologije

Ovaj skok u snazi omogućava napajanje i najzahtevnijih uređaja, kao što su napredne IP kamere, bežični pristupni uređaji i industrijska oprema. Prednosti Allied Telesis Hi-PoE++ tehnologije su višestruke.

Više snage za više uređaja: Sa Hi-PoE++ mrežni administratori mogu napajati i upravljati velikim brojem uređaja na jednom Ethernet portu, što smanjuje potrebu za dodatnim električnim instalacijama.

Energetska efikasnost: Allied Telesis se trudi da održava energetsku efikasnost, što znači da će uređaji biti efikasniji u potrošnji energije i time smanjiti troškove za korisnike.

Skalabilnost: Hi-PoE++ je skalabilan i može se primeniti u različitim mrežnim okruženjima, od kućnih mreža do velikih poslovnih sistema.

Pouzdanost: Allied Telesis je poznat po svojoj pouzdanosti, pa se očekuje da će Hi-PoE++ biti stabilan i pouzdan u raznim uslovima rada.

Podrška za budućnost: Sa sve većim brojem uređaja koji zahtevaju više snage, Hi-PoE++ je prava tehnologija za budućnost, spremna da podrži sledeću generaciju povezanih uređaja.

S obzirom na ovu impresivnu tehnologiju, Allied Telesis se pozicionira kao jedan od lidera u industriji mrežnih rešenja. Njihova Hi-PoE++ tehnologija donosi napredak u sposobnostima mreže, omogućavajući korisnicima da se uhvate u koštac sa sve većim zahtevima za napajanjem i povezivanjem uređaja. Ova inovacija igra ključnu ulogu u omogućavanju pametnih gradova, IoT sistema i mnogih drugih aplikacija koje zahtevaju pouzdanu i snažnu mrežu i obećava svetlu budućnost za povezane uređaje i mrežnu infrastrukturu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *