Magazin

a&s Adria br.192

Vrijeme je za registraciju

Kontrola fizičkog pristupa važan je aspekt sigurnosti svake organizacije ili objekta. Koristeći kombinaciju tehnologija, politika i procedura, upravitelji zgrada i sigurnosno osoblje danas više nego ikad mogu upravljati pristupom bilo kojem unutrašnjem ili vanjskom prostoru, osiguravajući da samo ovlaštene osobe mogu ući u zaštićeno područje. Interesantno, uprkos svim izazovima pandemije, povećana je potražnja kompanija širom svijeta za beskontaktnim rješenjima, a biometrija je naročito došla do izražaja s kontinuiranim inovacijama i unimodalnih i multimodalnih tehnologija.

Predviđanja kažu da će ovo tržište konstantno rasti potaknuto povećanom potražnjom za autentifikacijskim i identifikacijskim, ali i ostalim sigurnosnim rješenjima, pri čemu će multimodalna biometrija ostvariti najviši rast. Multimodalna biometrija, koja kombinuje više biometrijskih osobina za potvrdu identiteta, danas sve više prednjači u visokosigurnim okruženjima, odnosno kada je potrebna robusna autentifikacija, a zbog njenog sve većeg značaja i mi joj posvećujemo glavnu temu ovog broja magazina.

I još da napomenemo da je otvoren registracijski proces za Adria Security Summit 2023 Powered by Intersec, te je krajnje vrijeme da donesete odluku za prijavu i počnete se pripremati za putovanje. Slovenska prijestolnica Ljubljana od 25. do 27. oktobra bit će domaćin Summita, koji je već sada s oko 150 štandova premašio prošlogodišnji rekordni broj izlagača. Samim tim se očekuje do sada najveći broj gostiju iz cijeloga svijeta, a tradicionalno vas očekuje bogat konferencijsko-izložbeni program. Zato vas pozivamo da se registrujete i još jednom budete dio najznačajnije smotre sigurnosne industrije u regiji i šire.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *